avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sechestru judiciar(va ca rog urgen)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sechestru judiciar(va ca rog urgen)

Intr-o mostenire(nedezbatuta inca dar acceptata )intre 2 frati dintre care unul a stat si sta in casa parinteasca dar.NU a conservat nimic din mostenire , a demolat din casa a ruinat intr-un cuvint,nu s-a ocupat de nimic din sarcinile mostenirii,mai mult profaneaza memoria acestora in ziua cand celalat frate care s-a ocupat de tot face pomenmiri acesta (care sta inca in casa )face petrecericu diferite persoane,pune muzica ,dracuie defunctii...etc...

Fratele BUN (care se ocupa de tot) doreste deschida si sa imparta succesiunea,sa faca isirea din indiviziune si sa intre in posesia partii sale,deoarece pe cale amiabila este imposibil, dar cel care sta in casa nu doreste nimic. Intrebarea mea este urmatoarea

POATE CERE FRATELE BUN SECHESTRU JUDICIAR IN INSTANTA ASUPRA IMOBILULUI, SI BUNURIL;E CE AU MAI RAMAS NEDISTRUSE DIN MOSTENIRE? pina la terminarea procesului?De asemenea poate cere in instanta sa stabileasca sarcinile mostenirii si pentru celalat frate timpit care nu a contribuit cu nimic sa se retina in natura in compensatie?(Adica daca sustine ca nu are cu ce plti sa se stabileasca , pe cale de expertiza, ca celuilat frate bun, sa i se dea mai mult in raport cu datoriile sale catre mostenire-pasivul succersoral-)

Alte discuții în legătură

Refuz de a se prezenta la mostenire leusan leusan Daca unul din mostenitori (cu vocatie succesorala)refuza sa se prezinte la dezbaterea succesiunii atat la notar cat si in instanta ce este de facut? (vezi toată discuția)
Mostenire incurcata leusan leusan Cum se poate proceda in urmatoarea situatie,pentru a evita niste costuri inutlie,si mai ieftin din punct de vedere financiar? Este vorva despre urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire MI1965 MI1965 Buna ziua, Suntem 3 frati, unul din parinte decedat si unul in viata. Parintele decedat a primit prin testament de la tatal sau mai multe terenuri si un ... (vezi toată discuția)