avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... muncim si nu ne plateste
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

muncim si nu ne plateste

mam angajat pe data de 20 iunie la o spalatorie auto la diferenta de 2 saptamani am fost acuzati tot personalul ca iam furat patroanei din poseta un lant si o bratara din aur.a spus ca ne duce la politie pe toti,iar noi am acceptat si neam dus.nu sa descoperit nimic.sotul patroanei este politist si nea spus ca o sa ne duca si la testul de poligraf iar apoi in functie de rezultat ne da si salariul.am fost am facut si testul de poligraf si salariul tot nu nea dat la nici unul.avem de luat banii pe doua luni si nici un gand.pe deasupra daca vrem sa ne lasam de munca ne ameninta in fel si chip dar ce sa facem samuncim ptr ei fara salar
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 5 August 2011
Daca v-au incheiat contract de munca, trebuie sa va plateasca salariul.
Nu il platesc, ii dati in judecata si instanta va dispune obligarea firmei la plata salariului datorat.
dar ptr a face mai intai o plangere pe la itm ce as putea rezolva
In acest caz, ITM-ul va face control la societate va constata ca nu vi s-a achitat salariul si va da un termen pentru plata acestuia . In conditiile in care pana la termenul dat nu vi se plateste salariul , exista posibilitatea de a sanctiona pe angajator.

Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator sa va plateasca salariul este instanta de judecata.
in legatura cu salariul am inteles dar ptr am semna demisia ce pot face ptr ca ei ne ameninta daca plecam
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

Neinregistrarea demisiei de catre angajator este sanctionata cu amenda de catre ITM .. in caz de refuz al inregistrarii demisiei, sesizati ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Delapidare-se poate dovedi cu poligraphul test chirciuflorina chirciuflorina buna ziua .. va sun in legatura cu o problema cu care ma confrunt la ora acuala .... am lucrat ca 0perator calculator la o firma de curierat (seful meu are ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf deliandiana deliandiana Buna ziua. Lucrez la un amanet iar seful tocmai ne-a anuntat ca va trebui sa facem testul poligraf. In cazul in care refuzam acest lucru,ni se va desface ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie sa ma prezint ca nu mi sa dat salariul Stanca Mihai Stanca Mihai Am muncit la o firma cu contract de munca si nu mi sa dat salariul pe ultima luna. firma se numeste Concept Car Service Vest directorul firmei de o saptamana ... (vezi toată discuția)