Buna ziua.
Lucrez la un amanet iar seful tocmai ne-a anuntat ca va trebui sa facem testul poligraf. In cazul in care refuzam acest lucru,ni se va desface contractual de munca. As dori sa stiu daca ma poate oblige cineva,fara o hotarare judecatoareasca,precedata de o plangere la politie sau alte masuri legale, sa fac acest test. De asemenea daca mi se poate desface contractual de munca in cazul refuzului. Nu exista aceasta obligativitate nici in contract,nici in fisa postului,nu s-a cerut acordul. Problema este pusa exact asa: ori il faci,ori te dam afara. Care sunt masurile legale pe care le pot lua in cazul in care se desface contractual de munca pentru asta?
Va multumesc si astept un raspuns cat mai clar :((
Buna ziua.
Numai organele judiciare au dreptul sa apeleze la aceasta proba,care nu este considerata in legislatie ca proba oficiala ,respectiv, in Codul de proc.penala actual .
Daca acesta va ameninta cu acest lucru,argumentati-ii refuzul ,cu faptul ca nu are dreptul acesta, iar daca insista,aveti 3 posibilitati :
1.Sa-l reclamati la ITM ;
2.Sa-i faceti plangere pe cale civila sau penala ;
3.Sa parasiti acest serviciu.
Dvs.decideti.
1. Ce sanctiune va da ITM-ul unui angajator daca acesta foloseste detectorul de munciuni pentru a testa un salariat?
2. ITM-ul nu are nicio competenta in a stabili legalitatea unei decizii de concediere ..astfel , daca un angajator decide concedierea unui salariat pentru asa ceva legalitatea deciziei nu este supusa controlului ITM-ului , ci instantei de judecata.
Sau de competenta directa a politiei sau parchetului,daca ei , spuneti ca nu au atributii in acest sens .desi eu cred ca nu este asa .
I.T.M.-ul protejeaza angajatii in relatia cu angajatorii,si ancheteaza accidentele de munca .
Marius Bote .
Testul poligraf
adryan35
Buna ziua.
Sant angajat la o societate comerciala de paza si in cursul lunii Iunie am fost nevoiti sa ne supunem testului poligraf pe motiv de a vedea daca ... (vezi toată discuția)