avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Testul Poligraf
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Testul Poligraf

Buna ziua.
Sant angajat la o societate comerciala de paza si in cursul lunii Iunie am fost nevoiti sa ne supunem testului poligraf pe motiv de a vedea daca (sustragem sau favorizam) angajatii beneficiarului.Mentionez faptul ca santem echipaje de cate 2 persoane.In urma cu o saptamana mi s-a adus la cunostinta faptul ca "am picat testul" si ca am 2 optiuni:1 ori accept sa fiu transferat la alt departament unde mi se reduce substantial salariul
2.sau mi se desface contractul de munca(il am pe perioada nedeterminata) la solicitarea beneficiarului.
Eu sant convins ca sunt nevinovat 100%..si efectiv nu pot accepta sa fiu transferat nu pentrul motivul salariului ci pentru faptul ca efectiv imi asum responsabilitatea unui lucru pe care nu l-am comis.Am solicitat conducerii sa se ia declaratii cu toti colegii cu care am lucrat, iar daca ei afirma ca aveau suspiciuni asupra mea imi dau singur demisia.
Mentionez faptul ca am fost testate 14 persoane, iar dupa spusele "sefilor" doar eu am "cazut" testul(nu am vazut si nu mi-a fost prezentat nici un raport).este imposibil sa cada doar o persoana deoarece tot timpul santem 2, iar toate deciziile se iau de comun acord in teren.
Este posibil ca problemele mele legate de divort si procesul de incredintare minor sa afecteze aparatul poligraf?
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa imi dovedesc nevinovatia si cum anume sa procedez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adryan35 , utilizator 18:44, 19 Septembrie 2013
Nu stie nimeni sa ma informeze daca pot fi concediat sau nu daca refuz sa fiu detasat?

va multumesc oricum.
Detaşarea este o măsură obligatorie pentru salariat, care va răspunde disciplinar în caz de refuz nejustificat de îndeplinire. Insa, salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
Dar poate sa ma detaseze pe motiv ca am "cazut " testul poligraf?..pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu nu are motiv dimpotriva pana in prezent am rezultate foarte bune.Iar daca refuz sa fiu detasat pe motivul testului mi se poate desface contractul de munca?
Detasarea unui salariat nu trebuie sa aiba un anumit motiv personal la baza. Dvs aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia de detasare daca o considerati nelegala.
Si atunci ce ma sfatuiti sa fac..sa semnez actul aditional pentru detasare sau sa refuz sa semnez..am inteles ca ei incearca orice tertipuri ca sa nu reiasa ca de fapt motivul este "testul poligraf".

Alte discuții în legătură

Refuz detasare dyanap dyanap buna ziua Se poate va rog o solutie... O firma detaseaza o persoana la o alta firma. Acea persoana nu se prezinta la noul loc de munca pe motiv ca nu ii ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)