avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Executarea silita a unei societati comerciale aflate ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Executarea silita a unei societati comerciale aflate in procedura concordatului preventiv

Care este modalitatea prevazute de lege pentru recuperarea unei creante stabilite printr-un titlu executoriu de la o societate comerciala aflata in procedura concordatului preventiv prevazuta de Legea 381/2009? Conform art. 30 din Legea 381/2009, orice creditor care obtine un titlu executoriu asupra debitorului in cursul procedurii poate sa isi recupereze creanta prin orice alte modalitati prevazute de lege sau poate formula cerere de aderare la concordat.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:25, 4 August 2011
Nu sunt familiarizat cu legea si procedura concordatului preventiv, insa la o lectura fugara a dispozitiilor legii am observat urmatoarele :
- se face distinctia intre concordatul omologat de judecatorul sindic si concordatul neomologat.
- in cazul concordatului omologat se suspenda toate procedurile de executare silita (art.28 alin.3) si nu poate fi deschisa procedura insolventei (art.29).
- per a contrario, in cazul concordatului neomologat, creditorii nesemnatari pot recurge la executarea silita a debitorului sau pot solicita deschiderea procedurii insolventei.
- creditorii semnatari nu pot recurge nici la executarea silita si nici la deschiderea procedurii insolventei, art.27 din lege stabilind ca de la data comunicării hotărârii de constatare a concordatului preventiv se suspendă de drept urmăririle individuale ale creditorilor semnatari asupra debitorului.
Concluzia mea este ca modalitatile de recuperare a creantei, la care se refera art.30 sunt executarea silita si procedura insolventei, cu deosebirile aratate mai sus.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta firma in concordat preventiv friday_325 friday_325 Recuperarea creanta firma in concordat preventiv Buna ziua ! As dori sa aflu unde se publica concordatul preventiv aprobat si cum se poate afla daca acesta ... (vezi toată discuția)
Concordatul preventiv nita_daniel nita_daniel Buna seara!Sunt intr-o dificultate in legatura cu concordatul preventiv.Un debitor este in insolventa si facut mai multe concilieri directe printre care unui ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa si ulterior concordat preventiv Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Impotriva aceleiasi firme s-a deschis, la tribunal, mai intai procedura insolventei si ulterior procedura concordatului preventiv. Intre timp in dosarul ... (vezi toată discuția)