avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu preavizul

Buna ziua.Suntem trei angajati ca paznici la o firma.aceasta nu ne-a platit salariile din octombrie 2010.am dat firma in judecata,iar in iulie 2011 tribunalul a hotarat ca angajatorul este obligat sa plateasca drepturile salariale.acesta face recurs si termenul e stabilit in octombrie.am decis sa ne dam demisia si am trimis cerere incepand cu intai august.intrebarea noastra este; ce program ar trebui sa respectam in cele 15 zile de preaviz,noi lucrand acum in ture de 12 ore cu 24 ,am depasi cu mult cele 15 zile. Multumim mult...
Cel mai recent răspuns: deab , utilizator 09:00, 5 August 2011
Preavizul este cel mentionat in c.i.m. ... daca acolo este mentionat preavizul de 15 zile, atunci pe acesta trebuie sa-l respectati , c.i.m. va inceta la data expirarii termenului de preaviz.
Daca pe data de 01.08.2011 v-ati depus demisia, ultima zi de munca ar fi data de 16.08.2011.
magicos72 a scris:

Buna ziua.Suntem trei angajati ca paznici la o firma.aceasta nu ne-a platit salariile din octombrie 2010.am dat firma in judecata,iar in iulie 2011 tribunalul a hotarat ca angajatorul este obligat sa plateasca drepturile salariale.acesta face recurs si termenul e stabilit in octombrie.am decis sa ne dam demisia si am trimis cerere incepand cu intai august.intrebarea noastra este; ce program ar trebui sa respectam in cele 15 zile de preaviz,noi lucrand acum in ture de 12 ore cu 24 ,am depasi cu mult cele 15 zile. Multumim mult...

In perioada celor 15 zile calendaristice,2-16 august sunt 10 zile lucratoareX8 ore/zi=80ore,este durata efectiva exprimata in ore munca pentru a acoperi preavizul.Deci atat ar trebui sa prestati,echivalentul in ore a preavizului.
6ture x12ore +1 turax 8 ore,daca calculul este corect,ar insemna ca ultima zi de lucru,cea cu 8 ore sa fie22august.
ondino a scris:

magicos72 a scris:

In perioada celor 15 zile calendaristice,2-16 august sunt 10 zile lucratoareX8 ore/zi=80ore,este durata efectiva exprimata in ore munca pentru a acoperi preavizul.Deci atat ar trebui sa prestati,echivalentul in ore a preavizului.
6ture x12ore +1 turax 8 ore,daca calculul este corect,ar insemna ca ultima zi de lucru,cea cu 8 ore sa fie22august.

Are program de 12/24 ... cred ca la acesta ar fi trebuit sa calculati ..
Este tot norma intreaga,(full time),dar cu durata zilnica a timpului de munca mai mare de 8 ore/zi,de aceea m-am raportat in calcul la 8 ore/zi.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
ContSters136493, utilizator
ondino a scris:

Este tot norma intreaga,(full time),dar cu durata zilnica a timpului de munca mai mare de 8 ore/zi,de aceea m-am raportat in calcul la 8 ore/zi.

Eu am vazut calculul si la-m inteles , dar am considerat ca este mult mai bine pentru user sa-i fie facut calculul pentru timpul lui de munca de 12/24 ...:)

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Preaviz dflorin3 dflorin3 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin de electrocasnice. Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz Ela87 Ela87 Buna seara. Sunt angajata ca receptioner la un hotel. Obisnuiam sa lucrez ture de 12 ore, doar de zi, urmate de o zi libera. Datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)