avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... coborare in chingi pe zidul aflat pe limita de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

coborare in chingi pe zidul aflat pe limita de proprietate la mine in curte

Vecinul meu vrea sa isi incarce zidul casei sale si sa isi faca izolatie, zid aflat pe limita de proprietate cu gradina mea. Nu sunt de acord deoarece aceste adaosuri ar depasi limita de proprietate dintre noi. Initial a spus ca ma da in judecata pentru a obtine ordonanta gvernamentala care sa-i permita accesul la mine in curte ca sa-si faca lucrarea. Acum aduce o echipa care va efectua lucrarea coborand de pe casa lui (3 nivele), in chingi, deasupra curtii mele. Mentionez ca aceasta casa a fost obtinuta prin suprainaltarea uneia preexistente, deci limita de proprietate este evidenta. Cum isi va da jos tencuiala de pe zidul preexistent ramasa pana in prezent? Etajele adaugate depasesc cu 10 cm zidul preexistent spre gradina mea. Politia vine, pleaca si el isi va termina lucrarea. Cum pot sa ii opresc efectiv sa coboare deasupra curtii mele daca nu au ordin de executare anume? Coborand in chingi pe zidul limita de proprietate sunt in spatiu aerian si nu la mine in curte?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 20:46, 17 August 2008
Dreptul dv. de proprietate se iontinde nu numai asupra terenului dar si asupra coloanei de aer situata dincolo de nivelul solului, deci v-ati pute plinge pentru violare de domiciliu. Pentru a-l opri ar trebui sa promovati o ordonanta presedentiala de sistare lucrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Inaltime gard intre vecini EmilS EmilS Bună ziua, aş vrea să aflu mai clar care este înălţimea maximă pe care o poate avea un gard între două proprietăţi (este vorba de curţi, nu ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)