Vecinul meu vrea sa isi incarce zidul casei sale si sa isi faca izolatie, zid aflat pe limita de proprietate cu gradina mea. Nu sunt de acord deoarece aceste adaosuri ar depasi limita de proprietate dintre noi. Initial a spus ca ma da in judecata pentru a obtine ordonanta gvernamentala care sa-i permita accesul la mine in curte ca sa-si faca lucrarea. Acum aduce o echipa care va efectua lucrarea coborand de pe casa lui (3 nivele), in chingi, deasupra curtii mele. Mentionez ca aceasta casa a fost obtinuta prin suprainaltarea uneia preexistente, deci limita de proprietate este evidenta. Cum isi va da jos tencuiala de pe zidul preexistent ramasa pana in prezent? Etajele adaugate depasesc cu 10 cm zidul preexistent spre gradina mea. Politia vine, pleaca si el isi va termina lucrarea. Cum pot sa ii opresc efectiv sa coboare deasupra curtii mele daca nu au ordin de executare anume? Coborand in chingi pe zidul limita de proprietate sunt in spatiu aerian si nu la mine in curte?
Dreptul dv. de proprietate se iontinde nu numai asupra terenului dar si asupra coloanei de aer situata dincolo de nivelul solului, deci v-ati pute plinge pentru violare de domiciliu. Pentru a-l opri ar trebui sa promovati o ordonanta presedentiala de sistare lucrari.