hot. jud. sulta m-i s-a pus propire pe pensie de 1/3 din pensia de boala este legal prin execut jud.? Hot din 2006 irevocabila investita cu formula de executare silita prin ex. jud. la acea data nu a gasit bunuri s-au venituri pt a-mi executa silit au trecut 5 ani si am pensie de boala pe care m-ia pus propire. Nu este cunva prescris de a mai face vreun demers pt executarea silita? va multumesc
Haideti sa vedem daca am inteles :
Prin hotararea judecatoreasca ati fost obligat la plata sultei.
Pentru executarea silita a hotararii, vi s-a pus poprire asupra pensiei de invaliditate, pentru ca nu detineti alte bunuri.
Ce s-a intamplat cu bunul care v-a fost atribuit prin hotarare?
Nu ati inteles intrebarea mea. Am sa fiu mai explicit : sulta este datorata de coproprietarul care isi intregeste dreptul de proprietate si ramane cu bunul.
Daca in urma partajului nu vi s-a atribuit niciun bun, nu puteati fi obligat nici la plata sultei.
Iar raspunsul la intrebarea dvs. este da, s-a procedat corect, vi se putea popri 1/3 din pensia de invaliditate.
Pentru a aprecia asupra prescrierii dreptului de a cere executarea silita, trebuie stiut cand s-a facut cererea de executare. Daca a fost formulata in termenul de prescriptie de 3 ani, cererea de executare intrerupe prescriptia si de la depunerea ei incepe sa curga un nou termen de 3 ani.
Fiecare nou act de executare intrerupe din nou prescriptia.
cerea de executare silita a fost in anul 2007 luna mai nu au fost gasite bunuri pt a le executa silit. in luna mai 2011 mi s-a pus propire pe pensia de boala 1/3 . Intrebare este prescrisa actiunea de executare silita prin faptul ca au trecut 3 ani de la declansarea ei de executare va multumesc
Apelati la un avocat impreuna cu care sa vedeti dosarul de executare silita.
Asa cum v-am explicat deja, fiecare act de executare intrerupe cursul prescriptiei.
Asadar, implinirea termenului de prescriptie trebuie calculata in raport de ultimul act de executare indeplinit inainte de instituirea popririi.