avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-poprire pensie

hot. jud. sulta m-i s-a pus propire pe pensie de 1/3 din pensia de boala este legal prin execut jud.? Hot din 2006 irevocabila investita cu formula de executare silita prin ex. jud. la acea data nu a gasit bunuri s-au venituri pt a-mi executa silit au trecut 5 ani si am pensie de boala pe care m-ia pus propire. Nu este cunva prescris de a mai face vreun demers pt executarea silita? va multumesc
Haideti sa vedem daca am inteles :
Prin hotararea judecatoreasca ati fost obligat la plata sultei.
Pentru executarea silita a hotararii, vi s-a pus poprire asupra pensiei de invaliditate, pentru ca nu detineti alte bunuri.
Ce s-a intamplat cu bunul care v-a fost atribuit prin hotarare?
prin hot. jud sulta se refera la bani nu la bunuri materiale pt. ca nu am aceste bunuri si de aceea s-a pus propire pe pensia de boala
Nu ati inteles intrebarea mea. Am sa fiu mai explicit : sulta este datorata de coproprietarul care isi intregeste dreptul de proprietate si ramane cu bunul.
Daca in urma partajului nu vi s-a atribuit niciun bun, nu puteati fi obligat nici la plata sultei.
Iar raspunsul la intrebarea dvs. este da, s-a procedat corect, vi se putea popri 1/3 din pensia de invaliditate.
Pentru a aprecia asupra prescrierii dreptului de a cere executarea silita, trebuie stiut cand s-a facut cererea de executare. Daca a fost formulata in termenul de prescriptie de 3 ani, cererea de executare intrerupe prescriptia si de la depunerea ei incepe sa curga un nou termen de 3 ani.
Fiecare nou act de executare intrerupe din nou prescriptia.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
ContSters103772, utilizator
cerea de executare silita a fost in anul 2007 luna mai nu au fost gasite bunuri pt a le executa silit. in luna mai 2011 mi s-a pus propire pe pensia de boala 1/3 . Intrebare este prescrisa actiunea de executare silita prin faptul ca au trecut 3 ani de la declansarea ei de executare va multumesc
Apelati la un avocat impreuna cu care sa vedeti dosarul de executare silita.
Asa cum v-am explicat deja, fiecare act de executare intrerupe cursul prescriptiei.
Asadar, implinirea termenului de prescriptie trebuie calculata in raport de ultimul act de executare indeplinit inainte de instituirea popririi.

Alte discuții în legătură

Executare silita sulta ion luca c ion luca c Urmare Sent.Civ def si inrevocabila 02.2008 ,am primit in indiv eu si sora (o reprezentam pe mama) urmare a unui proces succesoral ,un teren min,cu valuare ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata sulta dupa partaj tatiana28 tatiana28 Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu plata sultei.Dupa un proces de partaj,in care s-au impartit bunuri mobile si un bun imobil, a ramas hotararea ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt credit nevoi personale neachitat Mikaela2012 Mikaela2012 Buna ziua, am un credit de nevoi personale obtinut de la Libra Bank in dec 2005 la care am platit rate pana prin 2007 cred. Apoi, n-am mai putut. O data pe an ... (vezi toată discuția)