1. Pentru a primi indemnizatia pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa fiti in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
- frecventati, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
- va aflati in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant preuniversitar si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;
- va aflati in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, organizat potrivit legii, si inceperea invatamantului universitar, cursuri de zi, in acelasi an calendaristic.
2. Daca stiti data prezumata a nasterii puteti sa ne spuneti care a fost/este statutul dvs. in cele 12 luni premergatoare nasterii si va spunem daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
3. Cititi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului si va veti lamuri.
Am lucrat un an de zile, pana in septembrie 2010. De atunci pana acum, nu mi-am mai gasit nimic de lucru si m-am hotarat sa ma inscriu la alta facultate(am mai facut una), pe care o incep acum in octombrie, la zi. La anul am vrea sa avem un copil.Si de aceea vroiam sa stiu daca pot lua indemnizatie, cum se calculeaza lunile de scoala, si pe perioada vacantei, daca faptul ca am lucrat influenteaza cu ceva sau nu.
1. In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, necesare pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, intra si perioadele in care ati ati avut contract individual de munca si perioadele in care sunteti studenta la zi (inclusiv vacantele).
2. Cautati pe internet si cititi:
- OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor;
- HG 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunarã pentru creşterea copiilor;
- Ordinul MMFPS 1474 din 6 mai 2011 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor...
Multumesc frumos pt raspuns.
Am mai auzit in ultimul timp ca de la anul nu s-ar mai da alocatia pt nou nascuti de 200 lei , ci doar de 42 lei. Asa este? Si inca ceva.Daca se alege varianta de concediu de crestere pana la 2 ani, dar se revine in campul muncii mai devreme de 2 ani, nu se da niciun stimulent asa cum este la prima varianta de 1 an, nu?