avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot avea doua locuri de munca in sistemul bugetar?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot avea doua locuri de munca in sistemul bugetar?

Sunt angajat al unei institutii bugetare. Intentionez sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unei pozitii (titular) in invatamantul superior de stat. In situatia in care castig concursul pot pastra ambele locuri de munca?
Cel mai recent răspuns: primavera , utilizator 19:26, 30 August 2011
consultati:
[ link extern ]
puteti pastra ambele locuri de munca
Imi puteti indica articolul?
Lege 1/2011, Art. 291

(1) Prin personal didactic si de cercetare, in sensul prezentei legi, se intelege personalul care detine, in mod legal, unul dintre titlurile universitare sau de cercetare prevazute de prezenta lege, care apartine unei institutii de invatamant superior si care desfasoara activitati didactice si/sau de cercetare.

(2) In raport cu relatiile de munca stabilite cu institutia de invatamant superior, personalul didactic poate fi: titular sau asociat. In raport cu participarea la procesul didactic si cu gradul de pregatire profesionala, personalul didactic poate fi: personal didactic sau personal didactic auxiliar.

(3) Prin personal didactic titular se intelege personalul didactic care ocupa o functie didactica intr-o universitate, obtinuta prin concurs, pe o perioada nedeterminata, in conditiile legii. Salariatul opteaza unde are functia de baza. Personal didactic titular este si personalul didactic care beneficiaza de rezervare de post, in conditiile legii. Cadrele didactice si de cercetare angajate pe perioada determinata au statut de cadru didactic si de cercetare asociat.

(4) Calitatea de titular exista numai in raport cu o singura institutie de invatamant superior sau cu o singura institutie de cercetare-dezvoltare; cand un cadru didactic desfasoara activitati didactice sau de cercetare stiintifica in mai multe institutii de invatamant superior ori de cercetare-dezvoltare, calitatea de titular poate fi numai la una dintre ele, iar in celelalte, calitatea este de cadru didactic sau de cercetator asociat. Institutia de invatamant superior in care cadrul didactic este titular are obligatia de a pastra si de a gestiona, potrivit legii, cartea de munca sau registrul angajatilor, cu specificatia calitatii de titular.

Deci va ramane sa declarati baza la universitatea respectiva.
Nu exista incompatibilitate intre functia didactica in invatamantul superior si o alta functie detinuta in sistemul bugetar.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
elena138, utilizator
De unde ati dedus ca este posibil acest tip ce cumul?
Art.291 invocat de dvs se efera la calitatea de titular , si anume : Calitatea de titular exista numai in raport cu o singura institutie de invatamant superior sau cu o singura institutie de cercetare-dezvoltare; cand un cadru didactic desfasoara activitati didactice sau de cercetare stiintifica in mai multe institutii de invatamant superior ori de cercetare-dezvoltare, calitatea de titular poate fi numai la una dintre ele, iar in celelalte, calitatea este de cadru didactic sau de cercetator asociat.

Puteti cumula cele doua functi in sistemul bugetar numai in conditiile in care programul functiei cumulate nu se suprapune celui corespunzator functiei de baza.

Alte discuții în legătură

Absolvent master angajare la facultate zzanetta zzanetta Am absolvit masterul si doresc sa ma angajez la facultate,dar zice ca nu se poate pana nu fac doctoratul.Stie cineva ceva in acest sens? (vezi toată discuția)
Cumul de functie ContSters61389 ContSters61389 Codul muncii prevede, la art. 35, citez: (1)Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte ... (vezi toată discuția)
Angajare contractual pana la organizarea concursului buia buia Buna ziua, am o nelamurire legata de angajarea unei persoane ca sofer, transport scolar fara examen - pe moment. Fostul sofer a decedat acum 2 zile; tinand ... (vezi toată discuția)