avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functie

Codul muncii prevede, la art. 35, citez: (1)Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.


Legea invatamantului cere, la art 288, (3) citez: Sustinerea de catre personalul titular de activitati de predare si cercetare in alte institutii de invatamant superior sau de cercetare se poate face doar cu acordul scris al senatului universitar.

Va rog mult sa-mi explicati contradictia intre aceste prevederi legale, deoarece sunt exact in aceasta situatie: sunt titular intr-o institutie de invatamant superior, dar am si un contract de munca intr-un institut de cercetare !

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 15:18, 25 Septembrie 2011
Nu este o contradictie...Este necesar acordul scris al senatului universitar pentru aceasta activitate.Legiuitorul nu formuleaza o interdictie .Este doar o conditie a legii.
andymaurul a scris:

Nu este o contradictie...Este necesar acordul scris al senatului universitar pentru aceasta activitate.Legiuitorul nu formuleaza o interdictie .Este doar o conditie a legii.


Cerinta se aplica si la contractele de munca existente? Adica actioneaza retroactiv? Eu sunt titular din 1999 in invatamantul superior si am cumul de functie intr-un institut de cercetare din 2003. Trebuie sa cer acum acordul, pentru un contract de munca incheiat acum 8 ani ? Va multumesc pentru lamurire !
Pentru siguranta dvs.formulati o cerere in acest sens senatului universitar.
andymaurul a scris:

Pentru siguranta dvs.formulati o cerere in acest sens senatului universitar.


Desigur, voi face aceasta cerere; daca obtin acordul va fi OK.

Problema este CE FAC DACA NU OBTIN ACORDUL? Am contract de munca pe durata nedeterminata cu AMBELE institutii. Este in drept angajatorul sa-mi desfaca respectivul contract de munca? Va rog mult sa-mi spuneti cum vedeti o astfel de situatie !
Aceasta conditie a legii opereaza pentru noul an universitar ,deci daca nu veti obtine acest acord angajatorul va avea acest drept.

Alte discuții în legătură

Pot avea doua locuri de munca in sistemul bugetar? radu_antonescu radu_antonescu Sunt angajat al unei institutii bugetare. Intentionez sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unei pozitii (titular) in invatamantul superior de stat. In ... (vezi toată discuția)
De ce în învățământul universitar s-a dat lege sa nu mai ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica De ce în învățământul universitar s-a dat lege sa nu mai lucrezi ca profesor după ieșirea la pensie si6 în învațămantul gimnazial și ... (vezi toată discuția)
Absolvent master angajare la facultate zzanetta zzanetta Am absolvit masterul si doresc sa ma angajez la facultate,dar zice ca nu se poate pana nu fac doctoratul.Stie cineva ceva in acest sens? (vezi toată discuția)