avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aprobare politici contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aprobare politici contabile

Imi puteti spune, va rog, daca politicile contabile trebuie aprobate de toti administratorii, sau este de ajuns doar unul? In cazul meu sunt 3 administratori, dintre care unul este persoana fizica straina.
Cel mai recent răspuns: anansc83 , utilizator 08:32, 9 August 2011
Legea prevede intr-adevar mai multe reglementari care au drept numitor comun manualul de politici contabile. Astfel, necesitatea intocmirii si aprobarii politicilor contabile proprii in aplicarea reglementarilor contabile este prevazuta la pct. 267 din Anexa la Ordinul 3055/2009 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene si aplicabila inca de la 01 ianuarie 2010:

(1) Politicile contabile reprezinta principiile, bazele, conventiile, regulile si practicile specifice aplicate de o entitate la intocmirea si prezentarea situatiilor financiare anuale.

(2) Administratorii entitatii trebuie sa aprobe politici contabile pentru operatiunile derulate, inclusiv proceduri proprii pentru situatiile prevazute de legislatie. In cazul entitatilor care nu au administratori, politicile contabile se aproba de persoanele care au obligatia gestionarii entitatii respective.

Sursa:[ link extern ]
anansc83 a scris:

In cazul meu sunt 3 administratori, dintre care ...

nu cumva sunt asociati ?
Nu, am un asociat unic persoana juridica straina si 3 administratori.

Stiam ca in lege scrie "administratorii entitatii", dar speram ca poate sa semneze doar unul dintre ei, deoarece cu administratorul strain este putin mai complicat :">

Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politici contabile sacko sacko cf omfp 3055/2009 art.10 trebuie elaborate politici contabile proprii. Intrebarea este daca aceste politici se intocmesc si la 30 iunie (bilant semestrial) sau ... (vezi toată discuția)
Politici contabile carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Conform prevederilor art 41, pct.2, lit. a se sanctioneaza inexistenta procedurilor contabile prevazute de legislatie!! Cine stie unde sunt ... (vezi toată discuția)
Manual politici contabile creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Ce este \\"manualul de politici contabile\\"? Unde este prevazuta obligativitatea existentei acestuia? Notele explicative atasate bilantului nu ... (vezi toată discuția)