avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cine este organismul competent pentru certificare de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cine este organismul competent pentru certificare de jucarii?

Buna ziua,

Am citit Hotarare nr. 396/2003 din 02/04/2003 si am inteles toate procedurile ce trebuie efectuate dar nu inteleg carui organism trebuie sa ii trimit model -de jucarie- spre verificare si/sau aprobare.
Din hotararea mai sus mentionata se face referire la Ministerul Industriei şi Resurselor (actualul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri??).

Ce doresc sa stiu este cui ii trimit modelul de jucarie pentru certificare?
Exista vreo lege sau modificare adusa acestei legi (396/2003)?

Va multumesc anticipat,
Alin Covas
Cel mai recent răspuns: AlinCovas , utilizator 12:43, 8 August 2011
În primul rând trebuie consultat standardul european EN 71 privind calitatea jucăriilor.
Trebuie sa va adresati unui laborator autorizat....aici nu se mai stie care e prin România...vedeţi la LAREX dacă dau un răspuns dar ştiu că se plângeaa şi ei de restructurări...Dar cu siguranţă adresaţi-vă la un Testing Laboratory of Toys oricare din Europa autorizat.Pe baza certificatului de conformitate şi al testului de laborator se poate comercializarea..Aveţi o concurenţă acerbă cu cele din China care au o provenienţă dubioasă...Vă rog să mă ţineţi la curent cu demersurile făcute...Mult succes
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
Florin Lucian Manolescu, Consultant managementul calitatii
Larex nu se ocupa de asa ceva dar m-a ajutat referinta pentru a gasi unde anume trebuie aplicat pentru control. [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
AlinCovas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi de protectie sociala - este adevarat ca numarul lor este de 280? teodora.nenciu teodora.nenciu Pe un post de televiziune Silviu Prigoana afirma ca sunt 280 de legi de protectie sociala. Exista vreo posibilitate de a le gasi pentru a putea afla care ... (vezi toată discuția)
Legalizare copie xerox hotarare de divort - unde ? iolanda76ada iolanda76ada Buna seara ! Am urmatoarea problema : Am o hotarare de divort definitiva si irevocabila emisa in 2003 si legalizata in acelasi an. Pentru dosarul de ... (vezi toată discuția)
Examenul pentru obþinerea certificatului de traducator - domeniu/specialitate Anikadnb Anikadnb Buna ziua, m-am interesant pe site-ul Cppc cum pot intra in posesia unui certificat de traducator si dat fiind ca aici s-a mai dezbatut acest subect intr-o ... (vezi toată discuția)