avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie de la o pers.fizica, pe bordoreu achizitie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie de la o pers.fizica, pe bordoreu achizitie

Buna ziua!
Vreau sa achizitionez pe societate niste bunuri ( care pt mine sunt obiecte de inventar) de la o persoana fizica care declara ca sunt bunuri personale.
Fac un borderou de achizitie si o dispozitie de plata ,dar trebuie sa-i retin la sursa impozit de 16 % ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: id_alyna , utilizator 18:43, 5 August 2011
Va recomand sa intocmiti un contract de vanzare-cumparare cat mai schematic, in care sa individualizati bunurile achizitonate si pretul achitat. Apoi, le introduceti in contabilitate la fel cum ati proceda cu oricare ale obiecte de inventar. Achitati pretul integral, nu retineti nici un impozit sau contributie.
Multumesc frumos !

Tocmai am gasit in codul fiscal art. 42 Venituri neimpozabile, art. g)

g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, altele decât câştigurile din transferul titlurilor de valoare, precum şi altele decât cele definite la cap. VIII1;

Deci, nu retin impozit 16 % .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produsele personale vandute in talcioc sunt impozitate? casandralin casandralin As dori sa stiu daca persoanele fara venit care vand produse personale (recuperate din pubele) in talcioc sunt supuse impozitarii. Ma intereseaza cadrul legal ... (vezi toată discuția)
Garage sale anaene anaene Buna ziua, as dori sa stiu ce fel de autorizatii imi trebuie ca sa pot face un garage sales? daca e nevoie neaparat sa am o firma pentru acest lucru. Pot ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto catre firma romyca26 romyca26 Salut, Daca am vandut o masina (persoana fizica) catre o firma(persoana juridica) trebuie sa platesc impozit la stat? Daca da ...cat la suta din suma trecuta ... (vezi toată discuția)