avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea - interes personal legitim
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea - interes personal legitim

Potrivit art.95 alin (2) din Legea 188/1999 republicata "raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.":">

Daca imi insotesc sotul, angajat in administratia publica dintr-o tara a Uniunii Europene, pot sa solicit suspendarea raportului de serviciu(eu functionar public fiind), invocand interesul personal legitim???
Nu-mi e clar care ar fi definitia notiunii de "interes personal legitim".:-/ Ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:33, 11 Ianuarie 2009
Puteti solicita suspendarea la cerere a raportului de serviciu pentru a va insoti sotul in strainatate.
Multumesc de raspuns, insa nu ma ajuta:(. Am facut cerere de suspendare pe motivul invocat. Mi s-a raspuns ca nu ar fi un "interes personal legitim"#-o. De aceea solicitam ajutor in interpretarea notiunii de "interes personal legitim".:((
O semnificatie a notiunii de interes legitim personal este data de art.2 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, si anume :
interes legitim privat - posibilitatea de a pretinde o anumita conduita, in considerarea realizarii unui drept subiectiv viitor si previzibil, prefigurat.
elis a scris:

O semnificatie a notiunii de interes legitim personal este data de art.2 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, si anume :
interes legitim privat - posibilitatea de a pretinde o anumita conduita, in considerarea realizarii unui drept subiectiv viitor si previzibil, prefigurat.

Vă rugăm să ne precizati dacă un funcţionar public poate solicita suspendarea în conformitate cu prevederile art. 95 (2) în condiţiile în care persoana în cauză a intrat în Barou şi doreşte suspendarea pentru o perioadă de 3 ani, pentru a-şi desfăşura activitatea ca avocat.
NU se află în situaţie de incompatibilitate in aceste condiţii ? Trebuie să motiveze cererea sau să aducă documente doveditoare ?
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
stefania.ciora, utilizator
Exista starea de incompatibilitate numai daca exercita ambele functii in acelasi timp.
Se poate formula o cerere de suspendare a raportului de serviciu, in baza art.95 alin.2 din Legea nr.188/1999.

Alte discuții în legătură

Suspendarea raportului de serviciu henriettebondar henriettebondar Buna ziua, Solicit interpretarea art.95 alin.2. din Legea nr. 188/1999,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare. ,,Raportul de serviciu se ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru ingrijirea copiilor Denisalin Denisalin Sunt functionar public si, deoarece sotia lucreaza in strainatate, am cerut concediu fara plata in baza art. 95 alin 2 din Legea 188 pentru a putea sa am grija ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca, functionar public mca mca Buna ziua! Sunt functionar public, in prezent aflat in perioada de suspendare a raportului de serviciu în conformitate cu art. 95 alin. (1) litera c) din ... (vezi toată discuția)