avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cladire. La Notar si fara Notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cladire. La Notar si fara Notar

O societatea vrea sa vinde o cladire la o alta societatea. Suma reala de vanzare este de 25.000 Euro. Daca ambele societatea hotaresc ca dpresc sa inchieie contract de vanzare cumparare pe 10.000 euro la Notar si in aceasi zi inchieie un act aditional fara Notar in care cumparator da inca 15.000 Euro, cu factura finala de vanzare pe suma totala de 25.000 Euro, se poate face asa?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 19:46, 5 August 2011
nu pot pune suma pe care o doresc. notarii au niste grile de preturi pentru cladiri in functie de zona unde se afla si alte criterii.
athe a scris:

nu pot pune suma pe care o doresc. notarii au niste grile de preturi pentru cladiri in functie de zona unde se afla si alte criterii.

Asa este , dar se poate cere cotatia la mimul din grila, insa daca este o diferenta trebuie facturata cu mare atentie, fara a se lega de imobil ca e nula factura, daca se mentioneaza ceva de imobil !!!!
Colega mea are dreptate. taxele notariale si onorariul notarului se calculeaza in functie de preturile din grilele notariale, atunci cand pretul indicat de parti in contract este inferior valorii din grila.
Pretul din contractul de vanzare-cumparare trebuie sa se regaseasca si in contabilitate, fara nici un fel de artificii, daca nu doriti sa aveti probleme ( ambele firme).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare apartament tankolevente tankolevente Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe ... (vezi toată discuția)
Preturi apartamente impuse la notar marcela26 marcela26 Buna ziua, Am o nelamurire .sper sa ma puteti ajuta. Vreau sa cumpar un apartament la mansarda nefinisat cu o suprafata destul de mare 114 mp.Ideea este ca ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale grig1953 grig1953 Vreau sa vand un apartament fiului meu cu pretul real de 20000 EURO. Bineinteles valoarea de piata a apartamentului este mult mai mare, dar pretul real cerut ... (vezi toată discuția)