avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legislatie parcari Bucuresti, sectorul 6 ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legislatie parcari Bucuresti, sectorul 6 ?

Va salut!

Unde se poate gasi ceva legislatie cu privire la regimul parcarilor de cartier (cu plata sau fara) pentru Bucuresti, sectorul 6? Intreb, pentru ca in timpul zilei multe parcari (probabil platite) sunt blocate cu lanturi atarnate de copaci si/sau diferite tipuri de suporturi, iar seara se intorc masinile...
Stiu ca este cunoscuta problematica dar eram curios daca este legal sa blochezi toata ziua parcarea si daca exista o situatie publica privitoare la locurile de parcare.

Multumesc.

P.S.: Scuze, dar cred ca am scris la rubrica gresita. Rog un moderator sa mute la categoria potrivita (poate "Asociatii de proprietari / locatari"). Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 August 2008
tagdrake, utilizator
Cel mai recent răspuns: dixi , utilizator 15:52, 26 Iunie 2009
tagdrake a scris:
Unde se poate gasi ceva legislatie cu privire la regimul parcarilor de cartier (cu plata sau fara) pentru Bucuresti, sectorul 6?

Regimul parcarilor intrun cartier este obiectul deciziilor consiliului local al primariilor. Aceasta in caz ca primaria se implica si nu ia pozitia " e problema grea nu avem cum sa o rezolvam fara sa ne sara lumea in cap si o lasam asa ca nu ne doare capul".

Intreb, pentru ca in timpul zilei multe parcari (probabil platite) sunt blocate cu lanturi atarnate de copaci si/sau diferite tipuri de suporturi, iar seara se intorc masinile...

Locatarul sa fie sigur ca nu cauta pe alte strazi parcare cand se intoarce de la lucru, blocheaza locul ( nu stiu cat de legal sau ilegal ) ca sa fie sigur. Dute si cauta un proprietar de masina care a parcat pe locul "tau" si are de gand sa plece la 3 dimineata cand se "gata " cheful.

Stiu ca este cunoscuta problematica dar eram curios daca este legal sa blochezi toata ziua parcarea si daca exista o situatie publica privitoare la locurile de parcare.

Ar trebui sa existe pe undeva dar nu cred ca si accesul este permisiv.

Ca la noi...
Altcineva mai cunoaste alte detalii?
Si eu am avut aceasta problema cu mai multi ani in urma. M-am adresat primariei, care mi-a raspuns ca locurile de parcare sunt publice si pot fi ocupate in exclusivitate de anumite persoane.
Insa incepand cu anul trecut primaria a amenajat parcari pe care le inchiriaza. Persoana care a inchiriat un loc de parcare are posibilitatea blocarii impotriva parcarii altor autoturisme cu ajutorul unor dispozitive puse la dispozitie contra cost de catre primarie.
In schimb, apare o alta problema. In cazul in care toate locurile de parcare sunt inchiriate vizitatorii unde isi parcheaza autoturismele?
Am si eu o problema tot legata de locurile de parcare...locuiesc in apartamentul matusii mele, dar nu am mutatie aici. Apartamentul este pe numele mamei matusii mele( o femeie peste 90 de ani) motiv pt care nu am nici macar viza de flotant. As vrea sa beneficiez si eu de un loc de parcare de la ADP...dar din cate am inteles..este problema cu mutatia...aveti vreo idee..cum as putea sa beneficiez de un asemenea loc?
Multumesc anticipat!
:) Actele necesare pentru inchirierea unui loc intr-o parcare de resedinta sunt: cerere individuala avizata prin semnatura reprezentantilor imputerniciti si atestata prin stampila asociatiei de proprietari din imobilul de domiciliu al solicitantului; act identitate solicitant (copie); act identitate autovehicul – Certificat de Inmatriculare sau Carte de Identitate Autovehicul (copie).
Pachetul de documente se depune la Registratura ADP .

Puteti incheia un contract de inchiriere cu matusa dvs pentru apartamentul in care locuiti. La cererea adresata ADP/ului puteti anexa o copie de pe acest act.

Alte discuții în legătură

Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Legea parcarii de resedinta (sau despre parcarea de la bloc, in general) Catalinozaurusrex Catalinozaurusrex Buna ziua! Despre legea parcarii de unde pot afla mai multe? Separe ca \"madamele\" de la administratia financiara, parcari, salubritate, hingheri si pe ... (vezi toată discuția)