avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita-drepturi salariale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita-drepturi salariale

Buna seara,
As dori sa stiu daca intr-un dosar de execuatre silita imi pot recupera drepturile salariale prevazute in sentinta judecatoreasca fara o expertiza contabila. Precizez ca instanta nu a precizat suma, iar eu nu imi pot permite din punct de vedere financiar aceasta expertiza. Pot declara pe proprie raspundere suma executorului?
Deja exista incuviintarea judecatoresca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
alice_30, utilizator
Cel mai recent răspuns: alice_30 , utilizator 00:50, 7 August 2011
Trebuie facuta expertiza contabila sau sa ajungeti la o intelegere scrisa cu debitorul asupra sumei pe care v-o datoreaza.

Art. 379 - Codul de Procedura Civila.

Nici o urmărire asupra bunurilor mobile sau imobile nu poate avea loc decât pentru o creanţă certă, lichidă şi exigibilă.

Dacă datoria consistă în sumă nelămurită, urmăririle se vor amîna pînă mai întîi se va face lichidarea.

Creanţa certă este aceea a cărei existenţă rezultă din însuşi actul de creanţă sau şi din alte acte, chiar neautentice, emanate de la debitor sau recunoscute de dînsul.

Creanţa este lichidă atunci cînd cîtimea ei este determinată prin însuşi actul de creanţă sau cînd este determinabilă cu ajutorul actului de creanţă sau şi a altor acte neautentice, fie emanînd de la debitor, fie recunoscute de dînsul, fie opozabile lui în baza unei dispoziţii legale sau a stipulaţiilor conţinute în actul de creanţă, chiar dacă prin aceasta determinare ar fi nevoie deosebită socoteală.
ContSters103772, utilizator
Hotararea e data de prima instanta sau e decizia instantei de recurs? Trebuia sa precizati o suma in actiune pe care o puteati reactualiza la fiecare termen. Daca firma nu era de acord, trebuia sa vina ea cu un alt calcul sau instanta desemna un expert, la cererea uneia din parti. Data viitoare consultati si un avocat pt ca oricum v-ati fi recuperat cheltuielile.
emil6702, utilizator
Hotararea este investita cu titlu executoriu.....eu sunt in faza in care am un contract cu un executor judecatoresc........iar sentinta judecatoreasca este asa:"....obliga intimata sa achite contestatoarei o despagubire egala cu salariile majorate, indexate......de la data concedierii si pana la data reintegrarii respective"
Va trebui sa luati legatura cu un expert pt a va face un calcul corect. Nu vor sa va dea banii fara executor?
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
emil6702, utilizator
Din pacate nu. Mi s-a spus chiar si de catre executor ca se poate si fara expertiza, iar pe mine ma interesa daca la contestarea executarii in instanta de catre ei exista posibilitatea ca instanta sa decida efectuarea expertizei, platita evident de ei, pt ca ei mai mult ca sigur vor contesta suma....si nu suspendarea/anularea executarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma de bani litigiu de munca castigat cirsteaioana cirsteaioana Buna seara Litigiu de munca castigat.Decizie definitiva si irevocabila. Care este procedura de recuperare a salariilor indexate , majorate si reactualizate ... (vezi toată discuția)
Titlu executoiu dupa inscriere la masa credala roxanaraveca roxanaraveca Buna seara, Va rog sa ma ajutati... Dupa notificare insolventa, inscriere la masa credala biroul de impozite si taxe, poate sa mai emita somatie si titlu ... (vezi toată discuția)
Repunere in drepturi craiova craiova Buna ziua, Am castigat in instanta repunerea in functie cu plata tuturor drepturilor ce mi se cuvin dupa o concediere abuzuiva. Din pacate repunerea in functie ... (vezi toată discuția)