avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinerea unei copii a unui proiect tehnic pierdut.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinerea unei copii a unui proiect tehnic pierdut.

in urma vanzarii cumpararii unui imobil ,proiectul tehnic al instalatiei de curenti slabi si detectie incendiu s-a pierdut.Unde as putea gasi proiectul ca sa-l copiem ? Unde au fost depuse pentru obtinerea avizelor?Cum le obtinem ca sa le copiem?Cei care au proiectat si instalat sistemul nu ni le dau ,zic sa facem altul si ala costa bani foarte multi si nici nu se poate face intocmai,traseele de cablu nu mai poate nimeni sa vada pe unde trec...
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 10:49, 7 August 2011
Acum, depinde ce calitate detineti: de vanzator a imobilului sau de cumparator. Daca sunteti cumparator al imobilului, va adresati vanzatorului care are obligatia legala sa va puna la dispozitie cartea tehnica a imobilului. Daca el nu o are, se va adresa in calitatea sa de beneficiar al prestarilor de servicii, firmei pe care a platit-o sa-i faca proiectul si care este obligata sa-i dea o copie din arhiva sa dupa proiectul deja platit. Poate sa i se pretinda doar o mica suma de bani, echivalentul operatiunilor de cautare in arhiva si copiere. Dvs., in calitate de cumparator, sunteti tert in contractul dintre vanzator si prestator, si nu veti primi copia, pentru ca nu ati platit prestatia. Daca pentru imobil s-a obtinut avizul de protectie contra incendiilor, proiectul ar trebui sa se gaseasca in copie si la institutia abilitata sa emita astfel de avize (insa, sincer, ma indoiesc ca se vor deranja macar, de altfel, nu sunt obligati sa va ajute). Ori, daca firma prestatoare a facut doar proiectul, nu si implememtarea lui, poate il gasiti la firma care a facut efectiv lucrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaz pasant giovi_mik giovi_mik bunaziua.sunt conectat la gaz impreuna cu vecinul....adica el are contorul de gaz si io sunt alimentat dupa el ,dar nu am contor......as vrea sa imi iau un ... (vezi toată discuția)
Acte dosar psi raresbogdan raresbogdan La dosarul PSI trebuie sa fie obligatoriu ? - Organizarea apărării impotriva incendiilor - Fisa obiectivului - Planul de intervenţii avizat de ISU ... (vezi toată discuția)
Doc psi armin armin Buna, fac si eu un curs de PSI si am nevoie de un dosar pentru examen daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii de mai jos: CAPITOLUL I 1. Acte ... (vezi toată discuția)