avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amnistie in Italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amnistie in Italia

stiti ceva despre amistierea despre care se vorbeste in italia .puteti sa aflati ceva despre legile din italia.
Cel mai recent răspuns: g.ioana , utilizator 23:57, 22 August 2011
Din ceea ce am citit eu acum in presa italiana, se poarta inca discutii pe aceasta tema si se pare ca singura solutie ar fi aceata amnistie generala si apoi inceperea unui nou ciclu de reforma in justitie. In acelasi timp scrie ca amnistiile periodice din Italia au exclus intotdeauna cele mai grave infractiuni.
iti multumesc pentru raspuns Gabrielle, as vrea mai multe informatii daca poti gasi despre aceasta amistiere, fapta nu este grava este vorba vorba de tentativa de furt pentru care persoana a fost condamnata la 8 luni de puscarie ,dar dupa 2 luni a fost eliberat pe arest domiciliar si a parasit domiciliul deci acum este vorba de tentativa de furt si evadare pentru care a fost condamnat inca 1 ani in total 1 an si 8 luni.as vrea sa imi spui daca dupa aceasta amistiere persoana se poate intoarce in italia fara a avea probleme.
Am sa caut maine, trebuie sa intru pe ceea ce se publica acolo in Italia, aici la noi nu am gasit nicio stire vis a vis de acest subiect. Si sunt destule opinii si la ei. Cert este ca deocamdata totul este la nivel de discutii si propuneri. Va trebui sa traduc ceea ce gasesc si am sa iti scriu maine seara. :)
multumesc Gabrielle esti o dulce .pupici.
Imi cer scuze pentru intarzierea cu care raspund. Insa vestile nu sunt deloc imbucuratoare pentru tine in acest moment. In afara de faptul ca este o propunere legislativa pentru o amnistiere a detinutilor din inchisorile italiene, ca s-au semnat adeziuni pentru a se participa la greva foamei de catre familiile celor inchisi....:sorry: Se pare ca proiectul este blocat sau uitat pe undeva. Sau ...ca sa iti dau o speranta...gandeste-te ca este vacanta in Italia si probabil in luna septembrie, alesii de acolo vor avea in vedere si acest proiect. :)
Potrivit lui Marco Pannella, initiatorul acestui proiect, nu numai detinutii sunt nemultumiti de conditiile din inchisorile italiene, ci si psihologii, profesorii, ofiterii din penitenciare, cadrele medicale, managerii si personalul administrativ, care traiesc o mare drama din cauza supraaglomerarii si a personalului insuficient. Procesele in cazul celor care asteapta o condamnare dureaza foarte mult, ceea ce afecteaza din punct de vedere moral si psihic starea acestora.

Daca mai citesc noutati, voi reveni aici.

Alte discuții în legătură

gratierea unor pedepse elelnacristina elelnacristina am vazut la tv ca sa propus o lege ca anumitor persoane private de libertate li se va gratia pedeapsa...imi poate explica cineva ??? multumesc (vezi toată discuția)
Amnistia 2014 elena1206 elena1206 Buna ziua, va rog un raspuns daca se poate privind amnistierea unor pedepse, proiectul de lege propus, se refera la toti cetatenii romani? Daca un roman este ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)