avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... fara avocat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

fara avocat

am dreptul sa sa ma reprezint singur intr-un proces? (in contencios administrativ) Pt motivele imputate de ei si ptr care am fost destituitdin MAI ar fi trebuit sa mi sa intcmeasca dosar penal daca merg in instanta judecatorii (instanta) poate sa inceapa urmarirea penala
Legea va confera acest drept.
va multumesc. dar in legatura cu motivul destituirii--
Instanta de contencios nu poate incepe urmarirea penala impotriva dvs.
În cazul contestării soluţiei dispuse de procuror prin formularea plângerii prevăzute de art.278 indice 1 Cod procedură penală, controlul judecătoresc priveşte temeinicia rezoluţiei în raport cu cercetările efectuate. Plângerea adresată instanţei de judecată competente, prin care persoana nemulţumită de modul în care a fost soluţionată în cadrul Ministerului Public are între altele natura juridică a unei căi de atac şi vizează controlul judecătoresc al soluţiei adoptate.
Această plângere aşa cum a fost reglementată prin art. 278 indice 1 Cod procedură penală, de natură a da eficienţă dispoziţiilor art.21 din Constituţia României şi art.13 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale, investeşte instanţa sub un prim aspect, cu examinarea legalităţii şi temeiniciei rezoluţiilor atacate.
Rezultă, aşadar, că sesizată cu plângerea menţionată de instanţa de judecată nu este învestită cu atribuţii de urmărire penală, aşa încât controlul judecătoresc priveşte exclusiv efectuarea actelor premergătoare sau, după caz, cu respectarea dispoziţiilor procesuale.
Aveti dreptul de a va prezenta personal in fata instantei nu de a va reprezenta.In ceea ce priveste incepererea nurmaririi penale la sesizarea din partea instantei.a organelor de cercetare penala, .. totul este posibil daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
ContSters98997, utilizator

Alte discuții în legătură

Este o regula ? handsu handsu Este o regula valabila pentru toate actiunile sau doar o obisnuinta?In cauzele penale de cate ori se contesta necompleta anchetare de catre parchet a ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)