avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masina netranscrisa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masina netranscrisa

buna ziua.vreau sa cumpar o masina si nu este transcrisa pe numele propietarului.acesta are fisa de inmatriculare cu radiere si inmatriculare si stampilele de la fisc.are cerificatul fiscal al vechiului propietar.deci rezulta ca este inregistrat la fisc iar masina e pe numele lui.el nu a mai facut transcrierea la politie.in certificatul de inmatriculare si in cartea de identitate figureaza vechiul propietar iar in certificat nu scrie instrainat catre.
as vrea sa stiu daca o pot inmatricula(transcrie)la politie pe numele meu fara probleme si la rar daca as avea probleme din aceasta cauza.#-o,si cu cine ar trebui sa fac contractul de v-c?cu vechiul propietar sau cu acesta care nu a transcris-o la politie?
inca o nelamurire ...la transcriere dupa ce fac fisa de inmatriculare primesc un nou certificat de inmatriculare de la politie sau ramin cu cel vechi???propietarul este obligat prin lege la vinzarea autovehicului sa scrie in certificat de inmatriculare instrainat catre altfel nu o pot inmatricula?#-osper ca am pus intrebarea unde trebuie...:D.multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria Petcu , Avocat 19:17, 10 August 2011
Otreaba legala este sa inscrie el masina pe numele lui si apoi sa o vanda. Daca o sa aveti surpriza sa vi se comunice de la RAR ca masina este cautata de organele de politie ca fiind furata? Asa dupa ce o imatriculeaza el si trece prin toate filtrele sunteti sigur ca nu veti mai avea probleme. Eu unul nu as cumpara o masina in felul acesta indiferent cat de ieftin mi-ar vinde-o.
Rezulta ca acesta este inregistrat da Directia Fiscala, dar, dvs. trebuie sa mergeti la RAR RA unde sa obtineti in cazul cumpararii Certificatul de Autenticitate.
Proprietarul este obligat sa scrie :instrainat catre....
Ulterior depunerii la SPCRPCIV a tuturor documentelor , obtineti alt certificat pe numele dvs . In cartea de identitate a masinii ,se stampileaza, la rubrica unde figurati dvs.
Mult mai simplu este sa mergeti la o firma specializata, sa intocmeasca dosarul .
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
ContSters217470, utilizator
Intradevar lasati vanzatorul sa-si rezolve problemele in acte decat sa riscati sa ajungeti prin instanta, nu merita efortul.
Exista riscul mentionat de domnul consultant plus acela ca masina sa fi fost modificata la serii , or, altceva.
as putea sa o verific personal la rar si la politie?

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Certificatul masinii si vechiul proprietar andredani andredani buna ziua,am o problema la care asi dori sa gasesc rezolvarea cat mai repede posibil!In urma cu 3 ani sotul meu a vandut masina,a fost la RAR cu cel care urma ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)