Am facut o cerere de rambursare TVA . Firma se afla intr-un program de investitii ,intr-o constructie si a inceput sa adune materiale in vederea demararii acesteia. Nu exista inca la acest moment o autorizatie de constructie pentru ca inca nu s-au obtinut toate avizele necesare dar materialele exista si chiar au fost inventariate de cei de la finante. Cu toate acestea ni se refuza rambursarea pe motiv ca nu avem autorizatia de constructie. Este legal ? Cam ce s-ar putea face in acest caz?
Multumesc !
daca nu aveti autorizatie de constructie inseamna ca nu puteti demonstra faptul ca materialele achizitionate sunt utilizate in scopul de a desfasura operatiuni taxabile.
acum nu prea mai aveti ce face.
ati fi putut deduce tva aferenta acestor materiale pe baza de pro-rata.
nu constructia nu este inceputa deci posibilitatea de a fi vindute in cazul in care nu s-ar obtine autorizatia exista si bineinteles plata tva la momentul cin acestea vor fi facturate. Nici eu nu va motivatia de aceea am si deschis acest topic.
Multumesc, am mers pe aceeasi idee purtind o discutie cu seful seviciului ,problema s-a rezolvat. Totusi nu-i inteleg pe bagatorii in seama gen xerxes care nu inteleg ca marfa achizitionata trbuie si justificata a fi folosita, fie in construire in acest caz fie in revinzare daca autorizatia nu ar fi fost obtinuta.D-;e xer acea marfa trebuie descarcata oricum din gestiune ,fie prin mutarea ei de la investitii la marfa de comercializat , oricum ea va fi facturata cu tva daca autorizatia nu va fi obtinuta. Nu vad de ce pina una dintr posibilitati nu se va concretiza de ce tva-ul nu poatefi recuperat. Dupa rationamentul d-tale aceasta marfa ar putea fi vinduta fara tva
Rambursare tva
ofelia23
am deschis de cateva luni o firma platitoare de TVA , si as dori sa stiu ce inseamna rambursarea TVA-ului , ce criterii trebuiesc indeplinite , ce implica ... (vezi toată discuția)