avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rambursare TVA

am deschis de cateva luni o firma platitoare de TVA , si as dori sa stiu ce inseamna rambursarea TVA-ului , ce criterii trebuiesc indeplinite , ce implica asta , cand se cere aceasta rambursare si ce acte sunt necesare .
Multumesc frumos ! :help:
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 08:55, 4 Iulie 2009
Rambursarea se face atunci cand aveti un stoc mare de marfa pentru care ati achitat si tva-ul aferent, sau daca faceti exporturi.Rambursarea se face de regula, dupa efectuarea unui control din partea administratiei financiare.Cam asta e , in mare.
Mai adaug faptul ca suma minima pentru rambursare TVA este de 5000 RON, sub aceasta suma poti compensa luna de la luna dar nu poti cere sa fie rambursat
Multumesc frumos ptr raspuns!
bifezi pe decontul de TVA optiunea de restituire a sumei negative daca aceasta suma depaseste 5000 lei...societatea va face obiectul unei inspectii fiscale in legatura cu TVA ...si astepti:)
revin
exista posibilitatea sa vi se ramburseze TVA fara unu control anticipat, dar cum societatea dumneavoastra este noua nu cred ca indicatorul de risc care se calculeaza va fi unul mic...

Alte discuții în legătură

Returnare tva pe timpul constructiei amh amh Buna ziua. Am un teren pe care vreau sa fac un bloc de apartamente destinat vanzarii. Pot recupera TVA pe masura ce cladirea se construieste? Constructia va ... (vezi toată discuția)
Tva TEI TEI Buna ziua, ANAF-ul in urma inspectiei fiscale efectuate in iunie 2011 au hotarat urmatoarele: - firma noastra are un client extern care nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Unde este sectiunea melodii ContSters109653 ContSters109653 Va rog sa-mi spuneti unde este sectiunea \"melodii\". Si de ce :D Multumesc. (vezi toată discuția)