avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA

Buna ziua,

ANAF-ul in urma inspectiei fiscale efectuate in iunie 2011 au hotarat urmatoarele:
- firma noastra are un client extern care nu a mai platit facturile din urma, clientul extern este din Germania, iar prestatorul este din Romania.
Firma din Romania a deschis o procedura de arbitraj de recuperare a sumelor neincasate prin camera de comert, la care camera de comert a emis o factura pentru serviciile efectuate in suma totala de 14 432 lei din care TVA 19% 3463 lei. Firma din romania a inregistrat factura ca si cheltuiala si a dedus TVA ca si fiind deductibil fiscal, la care a depus in decursul anului 2011 cerere de rambursare TVA la care s-a acceptat in martie 2011 si s-a restituit tva-ul de rambursat in suma de peste 5000 lei.
-am avut control la acte si n-au precizat nimic si s-a aceptat suma de rambursat la care am primit decizie de rambursare inclusiv si suma rambursata.
- in iunie 2011 societatea din romania a avut control de fond de la Finante si s-au verificat toate documentele de la ultimul control din 2007 si pana in iunie 2011, si au constatat:
1. scoaterea facturii de la camera de comert, deoarece din punctul lor de vedere TVA-ul trebuie trecut ca si TVA neexigibil si se trece treptat pe TVA deductibil in functie de suma recuperata de la clientul extern, iar cheltuiala trebuie scoasa deoarece ne-au spus ca influenteaza pierderea fiscala din contabilitatea firmei si tot asa trebuie trecuta pe chetuieli in functie de incasari de la clientul extern.
2. ne-au pus penalizari din data de 01.01.2011 si pana la data efectuariii controlului pe tva-ul de pe factura de la camera de comert in valoare de 216 lei.(30.06.2011)
3. ne-au pus sa restituim la finante tva-ul in suma de 3463 lei.
Este corect din punct de vedere fiscal scoaterea facturii, deoarece noi nici acum nu avem niciun semn de la clientul extern, cine stie daca o sa putem recupera vreo suma de la el, este corect ceea ce ne-au impus cei de la finante????? iar daca nu ce-ar trebui sa fac acum ca sa-mi recuperez banii ?

Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:59, 25 Noiembrie 2011
Ce considerati ca nu a fost corect la raspunsurile pe care le-ati primit la exact aceeasi intrebare deschisa la categoria TVA?
Da. Corect ce a scris t.simona
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva TEI TEI Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj) Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare: tva nedeductibil, cheltuiala nedeductibila neplatita! Adrian_21 Adrian_21 Buna seara, Va prezint urmatorul caz: am o factura cu o cheltuiala nedeductibila si tva-ul aferent nedeductibil. Este luata pe societate si trebuie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura NNorbert NNorbert Buna ziua Am urmatoarea situatie, am primit o factura si o chitanta de la un furnizor...sunt din luna iunie 2011. Cum ar fi cel mai corect ... (vezi toată discuția)