ANAF-ul in urma inspectiei fiscale efectuate in iunie 2011 au hotarat urmatoarele:
- firma noastra are un client extern care nu a mai platit facturile din urma, clientul extern este din Germania, iar prestatorul este din Romania.
Firma din Romania a deschis o procedura de arbitraj de recuperare a sumelor neincasate prin camera de comert, la care camera de comert a emis o factura pentru serviciile efectuate in suma totala de 14 432 lei din care TVA 19% 3463 lei. Firma din romania a inregistrat factura ca si cheltuiala si a dedus TVA ca si fiind deductibil fiscal, la care a depus in decursul anului 2011 cerere de rambursare TVA la care s-a acceptat in martie 2011 si s-a restituit tva-ul de rambursat in suma de peste 5000 lei.
-am avut control la acte si n-au precizat nimic si s-a aceptat suma de rambursat la care am primit decizie de rambursare inclusiv si suma rambursata.
- in iunie 2011 societatea din romania a avut control de fond de la Finante si s-au verificat toate documentele de la ultimul control din 2007 si pana in iunie 2011, si au constatat:
1. scoaterea facturii de la camera de comert, deoarece din punctul lor de vedere TVA-ul trebuie trecut ca si TVA neexigibil si se trece treptat pe TVA deductibil in functie de suma recuperata de la clientul extern, iar cheltuiala trebuie scoasa deoarece ne-au spus ca influenteaza pierderea fiscala din contabilitatea firmei si tot asa trebuie trecuta pe chetuieli in functie de incasari de la clientul extern.
2. ne-au pus penalizari din data de 01.01.2011 si pana la data efectuariii controlului pe tva-ul de pe factura de la camera de comert in valoare de 216 lei.(30.06.2011)
3. ne-au pus sa restituim la finante tva-ul in suma de 3463 lei.
Este corect din punct de vedere fiscal scoaterea facturii, deoarece noi nici acum nu avem niciun semn de la clientul extern, cine stie daca o sa putem recupera vreo suma de la el, este corect ceea ce ne-au impus cei de la finante????? iar daca nu ce-ar trebui sa fac acum ca sa-mi recuperez banii ?
Tva
TEI
Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj)
Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)