avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor

Mi s-a facut o plangere penala de catre fostul socru de tentativa de omor asupra fiului sau . Mentionez ca desi am divortat , locuim inca impreuna deoarece nu s-a finalizat partajul , iar fostul socru a facut aceasta plangere in urma descrierii unei certe dintre mine si fostul sot , de catre acesta . Este indreptatit sa faca acesta plangere penala si nu fostul sot , care se presupune ca a fost agresat ? Am primit o citatie sa ma prezint la Ministerul de interne , sectia Omoruri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:40, 11 August 2011
Pentru tentativa de omor poate face un denunt oricine.
Vedeti ca daca veti fi pus sub acuzare e posibil sa fiti retinut si apoi arestat.
Unele faze aiurea pot genera mari probleme.
Nu ar strica sa mergeti insotit de avocat daca iubiti libertatea...
Plângerea penală poate fi depusă şi prin mandatar, cu procură specială.Poate că soţul dvs. l-a împuternicit pe tatăl său.
Da, poate sa fi fost şi un denunţ cu privire la o faptă despre care denunţătorul are cunoştinţă.
Pentru ca fapta denunţată să aibă o astfel de încadrare juridică trebuie efectuate cercetări şi este nevoie de certificat medici-legal care să ateste că victimei i-a fost pusă viaţa în pericol.
Trebuie să vă prezentaţi, altfel se poate emite un mandat de aducere şi să fiţi dusă silit la audieri.Ar fi indicat să vă prezentaţi însoţită de avocat, însă aveţi dreptul şi să solicitaţi avocat din oficiu.
Ar fi de preferat sa isi angajeze avocat intrucat poate discuta cu el inainte de audiere.
Cu avocatul din oficiu,foarte probabil,va vorbi in fata anchetatorului.
La politist nu i-ar parea rau deoarece ar afla tot ce il intereseaza...
Ca sa ajung sa fiu pusa sub acuzatie , ar trebui sa existe si ceva dovezi . Oricine poate face o plangere penala de tentativa de omor si oricine poate sustine orice . Multumesc pt raspuns
daca a depus plangere aiurea.. dupa terminarea cercetarilor, inchiderea dosarului, ii puteti face si dvs plangere pt denunt calomnios

Alte discuții în legătură

Calomnie pentru trafic de carne vie, proxenetism, trafic de stupefiante berceanualin berceanualin Buna ziua , am fost acuzat de : trafic de carne vie , proxenetism ,trafic de stupefiante , fortare consum stupefiante . \\" nu stiu foarte bine termeni\\" Am ... (vezi toată discuția)
Calomnie janos04 janos04 Buna ziua.Copilul meu a fost acuzat pe nedrept de membrii unei formatii,ca a furat un microfon de la locul de munca(el fiind ospatar).A fost anchetat la locul ... (vezi toată discuția)
Procedura "denunt calomnios" -nu inteleg popo_acas popo_acas Buna ziua, Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant . Avocatul parti ... (vezi toată discuția)