avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie

Buna ziua.Copilul meu a fost acuzat pe nedrept de membrii unei formatii,ca a furat un microfon de la locul de munca(el fiind ospatar).A fost anchetat la locul de munca,dus la sectia de politie pt amprente si fotografii,dupa care ajungand acasa,a fost sunat de seful restaurantului ca s-a gasit acel microfon.Poate sa ii dea in judecata pentru calomnie?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
janos04, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 09:53, 24 Noiembrie 2009
Acest lucru mi-se pare mai degraba o eroare, decat o calomnie, deci nu cred ca o plangere penala isi gaseste locul aici.

Insa putem vorbi despre daune materiale (trebuie dovedite) si morale (va propun sa contactati un avocat).
Aveti aici mai multe discutii referitor la infractiunea de calomnie:
www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc pentru sfat
de ce credeti acest lucru?copilul meu a fost jumatate din zi anchetat si insultat de cei de la politie si cei din formatie.A fost acuzat de ceva ce nu a facut.Ia patat onoarea.
Puteti sa faceti plangere impotriva comportamentului politistilor la IJP sa sa va adresati Instantei si sa cereti daune morale impotriva politistilor care au anchetat cazul.

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Ca intre vecini florineftimie florineftimie Buna ziua Eu stau la etajul 3 din trei,iar sub mine la etajul 2 sta o femeie dusa cu capul.De 4-5 ani de cand s-a mutat,zice ca o radiez,ca ii torn diferite ... (vezi toată discuția)