avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragerea sau distrugerea de inscrisuri motivand ca sotul meu a depus o reclamatie la primarie acuzandu-l pe nedrept ca ocupa un teren fara acte de proprietate, iar eu lucrand la directia de urbanism am sustras un plan din documentatia dansului pentru autorizatia de construire. Am primit de la parchet rezolutia NUP si vreau sa-i fac plingere pt denunt calomnios. Ca sanse am sa primesc daune morale in conditiile in care in perioada in care am fost citata la politie eram lauza, nascusem de 2 sapt., alaptam, eram foarte slabita, iar aceste acuze, stresul provocat de ele, barfele de la serviciu care mi-au ajuns la urechi desi eram in concediu, mi-au facut mult rau. Mentionez ca valoarea daunelor intentionez sa o las la aprecierea instantei.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 11:24, 26 Septembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Linistiti-va mai inati. Fiindca sanatatea dvs este mai de pret decat orice pe lumea asta. Dv daca aveti de la parchet rezolutia NUP si nu a mai fost atacata, veti putea face o plangere penala impotriva acelei persoane care v-a reclamat pe nedrept si mincinos. Plangerea o depuneti la politie sau la parchet pentru denuntare calomnioasa. Va puteti consitui parte civila cu o suma, pentru daune morale la cat vreti dvs sa o apreciati
Referitor la Art. 259. - Denuntarea calomnioasa
"Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.
".
Deci, va puteti constitui parte civila daca sunt intrunite conditiile raspunderii civile a acestuia, printre care si existenta unui pejudiciu material sau moral.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua o persoana mi-a facut plangere penala la politie pentru amenintare , santaj, ultraj contra bunelor moravuri ,iar, aceasta ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)