avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutare definitiva pe functie publica de auditor?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutare definitiva pe functie publica de auditor?

Buna ziua

Poate avea loc mutarea definitiva a unui functionar public, avand functia de inspector, grad profesional superior pe o functie publica vacanta de auditor, grad profesional superior?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:21, 9 August 2011
nu, nu se poate.
legea nr. 188/1999
"ART. 91
(1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.
(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public. În oricare dintre situaţii este necesar acordul scris al funcţionarului public;
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului; :)
c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public. Marian niculae Marian niculae Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: In prezent sunt sef birou intr-o institutie publica cu o vechime pe studii superioare ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva functionar public claudiar72 claudiar72 In cadrul Biroului juridic exista un functionar public avand functia de expert superior. In martie 2014 s-a vacantat o functie de consilier juridic superior in ... (vezi toată discuția)
Funcționar public perioada determinata nachidil nachidil Un funcționar public angajat pe o perioadă determinata poate fi transferat în cadrul aceleiași instituții pe un post similar dar pe o perioada ... (vezi toată discuția)