avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenirea din concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenirea din concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma "luminati" si pe mine. Care este termenul pt solicitarea de revenire la serviciu din concediul pt cresterea copilului? Va rog, indicati-mi un act normativ de unde sa ma pot documenta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 16:33, 19 August 2008

Concediul pentru cresterea copilului precum si plata indemnizatiei aferente CCC inceteaza cu ziua urmatoare celei in care copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap.Deci in cerere specificati ca, solicitati acoradarea CCC pana la data implinirii varstei de 2 ani / 3 ani (dupa caz), inclusiv.

Actele normative care reglementeaza CCC - cele mai importante :
• Legea nr. 19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, actualizata.
• Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.074 din 29 noiembrie 2005, actualizata.
• Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.008 din 14 noiembrie 2005,actualizata.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oblgativitatea reprimirii salariatului pe acelasi post? vgv vgv Buna ziua! Am un caz : un sal care a beneficiat de indemnizatie pt crestere copil pana la varsta de doi ani .Pe 15.11.2006 copilul implineste 2 ani iar eu ... (vezi toată discuția)
Numar de zile de concediu de odihna in functie de vechime in munca oanazid oanazid Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr -o problema: lucrez in administratia publica, din iunie 2003, si pana in prezent, s i anume octombrie 2014. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Text de lege sau interpretare ContSters74711 ContSters74711 Buna ziua, Am gasit textul de mai jos pe mai multe site-uri de discutii legate de concediul de maternitate.Ma intereseaza daca acesta este un text de lege sau ... (vezi toată discuția)