avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie imobiliara

Buna,
Adjudecatarul unui imobil nu a platit in termenul de 30 de zile pretul care a fost adjudecat de catre acesta.
Intrebari:
1. Conform art. 513 "Daca adjudecatarul nu depune pretul la termenul prevazut de art.512 alin.1 , imobilul se va scoate din nou la vanzare in contul acestuia, el fiind obligat sa plateasca cheltuielile prilejuite de noua licitatie si eventuala diferenta de pret......."
Adica daca la urmatoarea licitatie vine o terta persoana si ofera de ex. cu 20 mii de euro mai putin atunci adjudecatarul este obligat sa plateasca diferenta?
2. Daca nu se vinde la nici o licitatie , adica nici dupa 5 sau 6 termene ce se intampla cu imobilul ? Se tine pana se vinde? sau?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: LAUR_A , utilizator 21:58, 13 August 2011
Ar fi interesant de stiut ce se intampla daca un imobil nu-si gaseste cumparator, in cele din urma in proprietatea cui ramane, al debitorului sau al bancii?
Borza a scris:

Buna,
Adjudecatarul unui imobil nu a platit in termenul de 30 de zile pretul care a fost adjudecat de catre acesta.
Intrebari:
1. Conform art. 513 "Daca adjudecatarul nu depune pretul la termenul prevazut de art.512 alin.1 , imobilul se va scoate din nou la vanzare in contul acestuia, el fiind obligat sa plateasca cheltuielile prilejuite de noua licitatie si eventuala diferenta de pret......."
Adica daca la urmatoarea licitatie vine o terta persoana si ofera de ex. cu 20 mii de euro mai putin atunci adjudecatarul este obligat sa plateasca diferenta?
2. Daca nu se vinde la nici o licitatie , adica nici dupa 5 sau 6 termene ce se intampla cu imobilul ? Se tine pana se vinde? sau?
Multumesc

1. Asa cum rezulta in mod clar din textul de lege citat de dvs, da- suportati cheltuielile de executrare plus diferenta de pret.
2.Se tine pana se vinde si-sau inceteaza executarea silita din orice alte motive.
mariamn a scris:

Ar fi interesant de stiut ce se intampla daca un imobil nu-si gaseste cumparator, in cele din urma in proprietatea cui ramane, al debitorului sau al bancii?

Cum exista un singur proprietar al imobilului, intrebarea dumneavoastra este lipsita de logica. Nu poate ramane in proprietatea bancii, pentru ca nu este in proprietatea bancii ci a debitorului.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
ContSters214341, utilizator
In primul rand multumesc pt raspuns, asa este logic cum spuneti dumneavoastra, as mai vrea sa intreb dupa cate licitatii fara rezultat renunta banaca cel putin o perioada la vanzarea imobilului.
Nu renunta

Alte discuții în legătură

Licitatie imobiliara ardelean_13 ardelean_13 Buna seara , va rog sa ma lamuriti cu urmatorea problema , in cazul unei licitatii imobiliare potrivit art. 513 C. proc. civ. alin (1) Daca adjudecatarul nu ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articolului 513 din vechiul cod de procedura civila dumtrucezargabriel dumtrucezargabriel Speță : am cumpărat un imobil de la un executor judecătoresc la prețul de evaluare de 100% urmând să îl plătesc în 30 de zile. Din anumite motive nu ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)