Buna ziua!
Am o presimtire ca contractul de munca ce expira la data de 31.08.2011 ca profesor suplinitor calificat, nu va mai fi prelungit.
Am o vechime in munca de 3 ani - ca si profesor suplinitor as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care pe 1 septembrie nu se prelungeste contractul.
Am auzit ca ar fi o problema legata de numarul de zile lucrate in ultimul an, adica ar fi cu una mai putin decat prevede legea. este adevarat?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cele mai negre ganduri s-au adeverit! nu am reusit sa ocup un post in invatamant in noul an scolar si ca urmare contractul de munca mai sus mentionat nu s-a reinoit. As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru obtinerea indemnizatiei de somaj si implicit a fi luat in evidentele celor de la fartele de munca.
Cu stima, va multumesc anticipat!
1. Angajatorul trebuie sa va inmaneze urmatoarele documente: decizia de incetare a CIM, adeverinta de vechime (si carnetul de munca, daca aveti) si adeverinta tip pentru somaj.
2. Va prezentati la Agentia de Somaj in maxim 10 zile de la data concedierii cu urmatoarele documente:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca in original si in copie;
f. Adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).
3. Faceti tot posibilul sa va inregistrati la Agentia de Somaj pana pe 10 septembrie altfel nu veti mai avea cele 12 luni cotizate la somaj (de la inregistrarii la Agentia de Somaj).
Buna ziua, sunt si eu in aceeasi situatie am fost la secretariat la scoala unde am cerut aceasta decizie de incetare iar in schimb am primit o copie dupa contractul de munca, de unde exact trebuie luata aceasta decizie? dupa parerea mea secretara nici macar nu are idee pe ce lume se afla si imi e teama ca maine cand voi merge la somaj cu copia dupa contract voi fi pus din nou pe alte drumuri