avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... recuperare avans platit pentru contract incheiat la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

recuperare avans platit pentru contract incheiat la negru

Buna ziua,
Va rog daca puteti sa imi dati un sfat, macar poate altcineva s-a aflat in situatia mea si a rezolat-o intru-un mod sau altul.
Am incheiat un contract, cu o persoana fizica, in calitatea lui de prestator, cel putin asa se precizeaza in contractul acesta, pentru efectuarea reabiltarii termice la domiciliul meu.Pentru a fi sigur ca prestatorul va veni la data mentionata in contract, 8 august, am platit un avans de 800 lei, cu toate acestea dansul s-a prezentat la data mentionata scuzandu-se ca nu va putea incepe din cauza ca a intarziat cu o lucrare anterioara si va veni saptamana viitoare.
In situatia aceasta am ales sa chem o echipa de cunoscuti sa imi efectueze lucrarea, urmand sa imi recuperez banii platiti avans.Dar domnul respectiv tinde sa ma duca cu vorba, spunand ca acest contract nu are nicio valoare legala deorece nu este incheiat pe firma.Dar eu nu sunt intocmai de acord cu el, deoarece am toate datele lui, scrise de el, inclusiv adresa, cnp, serie de buletin, avans platit dar si motivul pentru care am incheiat contractul de prestari, totul scris in prezenta a trei martori, mentinez ca acest contract n-a fost incheiat decat intr-un exemplar, care este la mine.
Acum va intreb, unde m-as putea adresa pentru a face o sesizare la adresa lui, la politie, pentru inselaciune, la Inspectoratul judetean de constructii, pentru incheierea contractului la negru cu toate ca detine firma.
Intentia mea nu e sa ii fac rau, dar imi vreau banii dati, si momentan nu am resursele finaciare de alocat pentru tribual.
Va rog mult daca puteti, dati-mi un sfat in acest sens.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Fabian_sk , utilizator 09:41, 10 August 2011
Pentru avansul de 800 lei ati primit vreo chitanta, fie ea si de mana?
Sau aveti martori ca ati platit acesti bani?
In contract scria la ca data vor incepe lucrarile?
Dati mai multe amanunte.
In contract scrie clar suma platita in avans, restul de plata, data de incepere a lucrarii si termenul de executie, operatiile ce urmau sa fie executate punct cu punct si totul a fost incheiat in prezenta martorilor,care au semnat si ei la randul lor.
In afara acestui contract care este la mine, nu am alta chitanta sau altceva asemanator.
Cam astea ar fi amanuntele, oricum acest contract este unul tip, sa zic asa, este tiparit si completat de domnul care trebuia sa imi execute lucrarile, la insistentele mele mentionand in contract si cnp ul si seria din buletinul dansului.Totul a fost completat de el, si verificat de mine in timp ce scria, atat eu cat si martorii doar am semnat acest contract.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Fabian_sk, utilizator
Contractul e valabil, chiar daca nu e inregistrat la finante, si dac recurgeti la instanta se admit orice mijloace de proba admise de lege( martori, inscrisuri...)
In acest caz, formulati plangere la Parchet pentru inselaciune. (art. 215 C.P)
Daca mergeti la instanta cu actiune in pretentii, veti plati taxa de timbru la valoare.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Marcel Mihalache, Avocat
bine, va multumesc, dar singurul mod in care imi pot recupera banii este instanta?
Banuiesc ca ma va costa mai mult judecata decat avansul platit..

Alte discuții în legătură

Plângere penală pentru înșelăciune împotriva unei societăți comerciale. ce proceduri urmează? radu ionel radu ionel Buna seara. Astazi am depus o plangere penala pentru inselaciune inpotriva unei societati comerciale. Va rog daca-mi poate explica cineva care sunt ... (vezi toată discuția)
Ce as putea face pentru recuperarea avansului dat pt un mobilier? alyC alyC Buna, la inceputul lunii august am apelat la o cunostinta pentru executia unui mobilier de bucatarie ( respectivul are un PFA), pentru care am platit un ... (vezi toată discuția)
Inselaciune demir_crina demir_crina buna ziua! am inceput constructia unei case si am facut contract cu o firma de constructii carora le-am dat un avans de 4000 euro, dar care nici in ziua de ... (vezi toată discuția)