avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

buna ziua!

am inceput constructia unei case si am facut contract cu o firma de constructii carora le-am dat un avans de 4000 euro, dar care nici in ziua de azi nu s-au apucat de lucrat la casa mea.

ce pot face in aceasta situatie? cum imi pot recupera banii?
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
demir_crina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:12, 23 Septembrie 2011
Acea firma exista ? Aveti contract incheiat, facturi ,chitante?

Nu dati prea multe date dar daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune si/sau infractiunilor de fals faceti plangere penala, daca nu , recuperati banii pe calea civila.
Aveti doua posibilitati , dupa cum afirma si distinsa d-na.avocat , cea a plngerii penale pentru infractiunea de inselaciune ( in masura in care se va dovedi ca sunt intrunite conditiile prevazute de art.215 c.pen ) precum si cea a unei actiuni civila in pretentii , conform art.998 si urm. c.civ.
In situatia in care veti introduce plangere penala la politia sau parchetul ccompetente teritorial , va veti constitui parte civila ( pana la citirea rechizitoriului) cu suma cu care pretindeti ca ati fost inselata si puteti solicita si eventuale daune morale.
In aceasta situatie , sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala.
In cazul introducerii unei actiuni in pretentii , actiunea va fi timbrata la valoarea pretentiilor emise si va trebui sa fie dovedita cu acte , interogatoriu , martori , eventual , expertiza de specialitate( constructii)
da, am incheiat cu firma de constructii un contract si am si 2 martori. iar in contract scrie ca daca nu este respectat suma primita ptr executarea lucrarii se inapoiaza celui de drept dublata.
Formulati plangere penala pentru inselaciune la politia sau parchetul competente teritorial locului comiterii faptei , la plangere , atasand si copie de pe contractul incheiat cu firma de constructii.
Indicati ca martori persoanele despre care ati aratat mai sus.
Constituiti-va parte civila cu suma data ca avans .
Solicitati eventuale daune morale.
Recomandabila , in limita posibilitatilor finaciare , este angajarea unui avocat cu care sa stabiliti strategia de aparare si calea juridica de urmat , care sa va sustina cauza.
acum am descoperit ca asa zisa firma a celor cu care am incheiat contractul este defapt una fictiva. si mai am o intrebare: este vre-o problema daca am incheiat o chitanta de mana cu 2 martori ?

astfel, ce pot face?

Alte discuții în legătură

Bani achitati cu chitanta de mana pentru lucrari neexecutate tarabostes tarabostes Va rog sa ma sfatuiti in ce mod de pot recupera niste bani platiti pentru lucrari de amenajare unei persoane care nu si-a onorat promisiunea si nici banii nu ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru înșelăciune împotriva unei societăți comerciale. ce proceduri urmează? radu ionel radu ionel Buna seara. Astazi am depus o plangere penala pentru inselaciune inpotriva unei societati comerciale. Va rog daca-mi poate explica cineva care sunt ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina de la un escroc teodorast teodorast am cumparat o masina acum 6 luni .proprietarul masinii este o firma iar eu am cumparat-o de la soferul firmei doar cu o chitanta de mana in care soferul ... (vezi toată discuția)