avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

buna ziua!

am inceput constructia unei case si am facut contract cu o firma de constructii carora le-am dat un avans de 4000 euro, dar care nici in ziua de azi nu s-au apucat de lucrat la casa mea.

ce pot face in aceasta situatie? cum imi pot recupera banii?
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
demir_crina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:12, 23 Septembrie 2011
demir_crina a scris:

acum am descoperit ca asa zisa firma a celor cu care am incheiat contractul este defapt una fictiva. si mai am o intrebare: este vre-o problema daca am incheiat o chitanta de mana cu 2 martori ?

astfel, ce pot face?

Daca acea chitanta este semnata de firma fictiva nu este problema, problema poate aparea daca nu recunoaste inscrisul.
Insa v-as intreba de ce ati acceptat o chitanta de mana cand puteati cere o chitanta semnata si stampilata de firma asa cum se face in mod normal in oricare caz?

Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
alexandrugroza, utilizator
si nu se poate face o expertiza ?

am acceptat....acum faptul este consumat si banii mei sunt din 2006 luati...ce sa mai zic...

si mai am tot o problema similara, tot cu o chitanta de mana cu 2 martori, dar cel ce se angaja in contract era tot persoana fizica ca si mine. este vorba tot despre o constructie si o suma de bani data in avans, contructie care nu s-a inceputut nici azi. ce pot face?
Intrebarea dlui. "alexandrugroza" de mai sus este pertinenta , intrucat daca solicitati la inceputul discutiilor incheierea unui contract probabil ca nu mai ajungeati intr- o astfel de situatie ,cei care v-au inselat , dandu-si seama ca nu pot semna un astfel de act.
Din anul 2006 si pana in prezent nu ati intreprins niciun demers impotriva acelor parsoane ?
De ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani achitati cu chitanta de mana pentru lucrari neexecutate tarabostes tarabostes Va rog sa ma sfatuiti in ce mod de pot recupera niste bani platiti pentru lucrari de amenajare unei persoane care nu si-a onorat promisiunea si nici banii nu ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru înșelăciune împotriva unei societăți comerciale. ce proceduri urmează? radu ionel radu ionel Buna seara. Astazi am depus o plangere penala pentru inselaciune inpotriva unei societati comerciale. Va rog daca-mi poate explica cineva care sunt ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina de la un escroc teodorast teodorast am cumparat o masina acum 6 luni .proprietarul masinii este o firma iar eu am cumparat-o de la soferul firmei doar cu o chitanta de mana in care soferul ... (vezi toată discuția)