imi poate spune cineva in cat timp maxim se poate depune plangere de la fapta in sine? eu am fost lovit si talharit de telefon+bani sambata noapte la discoteca. cunosc faptasul. cat timp poate maxim sa treaca de la fapta in sine? va multumesc anticipat.
Depuneţi plângere la poliţie sau parchet, în termen de 2 luni de la data la care aţi ştiut cine este făptuitorul( aşa spune legea).
Este bine să o depuneţi în acest termen , deşi, dacă ar fi vorba despre o faptă de tâlhărie nu ar fi incidentă plângerea prealabilă, adică aceasta cu termen, ci aţi putea introduce plângerea şi după acest termen, până la data prescrierii faptei.
dacă aveţi leziuni , grăbiţi-vă şi mergeţi şi la medicul legist pentru a obţine un certificat medico-legal care să ateste loviturile şi gravitatea acestora.Menţionaţi şi numele martorilor care au fost prezenţi la momentul comiterii faptei.
Cartea de identitate, fiindcă trebuie verificate datele dvs. de identitate , precum şi CNP-ul.
Cetificatul acela medico legal, dacă este cazul.
ªi faceţi meţinea că doriţi să vă constituiţi parte civilă în procesul penal dacă doriţi să pretindeţi şi despăgubiri materiale şi daune morale.