avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie - plangere in cat timp?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie - plangere in cat timp?

imi poate spune cineva in cat timp maxim se poate depune plangere de la fapta in sine? eu am fost lovit si talharit de telefon+bani sambata noapte la discoteca. cunosc faptasul. cat timp poate maxim sa treaca de la fapta in sine? va multumesc anticipat.
2o zile de la data comiterii faptei
20? sigur? ca sa stiu...si merg la sectia de care apartin?
Depuneţi plângere la poliţie sau parchet, în termen de 2 luni de la data la care aţi ştiut cine este făptuitorul( aşa spune legea).
Este bine să o depuneţi în acest termen , deşi, dacă ar fi vorba despre o faptă de tâlhărie nu ar fi incidentă plângerea prealabilă, adică aceasta cu termen, ci aţi putea introduce plângerea şi după acest termen, până la data prescrierii faptei.
dacă aveţi leziuni , grăbiţi-vă şi mergeţi şi la medicul legist pentru a obţine un certificat medico-legal care să ateste loviturile şi gravitatea acestora.Menţionaţi şi numele martorilor care au fost prezenţi la momentul comiterii faptei.
va multumesc. am sa merg la sectia de care corespund.stima,o zi buna.PS:imi trebuiesc acte,ceva la politie sau doar cu cartea de identitate?
Cartea de identitate, fiindcă trebuie verificate datele dvs. de identitate , precum şi CNP-ul.
Cetificatul acela medico legal, dacă este cazul.
ªi faceţi meţinea că doriţi să vă constituiţi parte civilă în procesul penal dacă doriţi să pretindeţi şi despăgubiri materiale şi daune morale.

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta maiami maiami dupa cati ani se prescrie o fapta de inselaciune? (vezi toată discuția)
Prescrierea faptei genutu genutu la cati ani se prescrie o fapta care nu se reclama (vezi toată discuția)