avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract subinchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract subinchiriere

Buna seara,

Am nevoie de un sfat.... am subinchiriat un spatiu comercial, chiriasul s-a obligat prin contract ca-mi va obtine aprobarea de la proprietar si acest lucru nu s-a intamplta inca, au trecut mai bine de 5 luni. In tot acest timp eu platesc chirie si nu- l pot folosi. Ce as putea face , exista o alta varianta pentru a putea deschide punct de lucru

multumesc,

Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 15:02, 20 August 2008
In materie de locatiune chiriasul poate subinchiria locuinta numai cu acordul PREALABIL scris si in conditiile stabilite de proprietar. Subinchirierea este posibila numai daca nu a fost interzisa prin contractul de inchiriere.
In situatia in care chiriasul subinchiriaza fara acordul proprietarului, proprietarul poate cere executarea obligatiilor din contractul principal, ceea ce poate avea ca efect inclusiv expulzarea sublocatarului sau rezilierea contr. de inchiriere.
Inchirierea nu creeaza raporturi contractuale intre proprietar si sublocatar, ei nu au actiune directa unul impotriva celuilalt, putand actiona numai pe calea indirecta a actiunii oblice.
Evacuarea sublocatarului se poate face numai pe cale judecatoreasca.
Altfel spus, ar trebui sa luati legatura cu proprietarul, sa vedeti ce clauze au fost stipulate in contractul de inchiriere si in raport de asta luati decizii. Ma tem ca aceasta chirie ati platit o absolut degeaba.:(
Ultima modificare: Marți, 19 August 2008
ContSters53919, utilizator
Nu aveti alta varianta Registrul Comertului nu inregistreaza mentiunea decat daca aveti acordul proprietarului.
aveti stabilita in contract vreo sanctiune in situatia in care chiriasul nu obtine acordul proprietarului
MULTUMESC DE RASPUNS

in contract e specificat ca acest contract contine acordul proprietarului, insa nu l-am avut. In cazul in care nu se poate obtine acordul proprietarului mai exista o alta varianta de a obtine deschiderea punctului de lucru? se poate cu cesionare de parti sociale sau cu asociere in participatiune?

Ideea este ca am bagat cava bani in amenajare si nu stiu ce sa fac, sunt disperata
multumesc
In care contract exista acordul proprietarului?
In ce oras deschideti punctul de lucru?

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit subinchiriere silv silv Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la ... (vezi toată discuția)