BX a scris:
Dupa o discutie mai aprinsa seful meu direct a reiesit ca el mi-a monitorizat calculatorul de la serviciu cu ajutorul unui program de tip spy, vizualizand si salvand convorbirile mele personale de pe messenger.
Respectivul, daca nu v-a instiintat in scris ca PC-ul este monitorizat, se incadreaza la violare de corespondenta, ceea ce este destul de grav.
Din moment ce v-a amenintat cu dezvaluriea respectivelor mesaje, se cheama santaj. Faceti plangere la politie.
De asemenea, concedierea dvs. este abuziva. Adresati-va ITM.
Apreciez ajutorul pe care incercati sa-l oferiti, insa este atat de greu de demonstrat toate lucrurile astea incat lumea de rand, care nu a avut de-a face cu cazuri de genul asta, se entuziasmeaza degeaba.
Este adevarat ca intr-un proces penal este de datoria organelor de cercetare sa stranga probe, dar si tu ca reclamant ai un rol foarte important, nu e de ajuns sa scrii 2 randuri intr-o declaratie, in care sa povestesti cum te santajeaza seful, sau cum stii tu sigur ca ai avut instalat pe calculatorul personal un program de spy cu care seful ti-a citit tie conversatiile messenger.....trebuie sa le demonstrezi!
Nu o spun din supozitii, am asistat chiar si la o expertiza tehnica IT si credeti-ma ca acest lucru se face doar in cazuri cu adevarat de alarmat.
Iar plangerea la ITM, parca as fi de acord, merita incercat, insa am impresia ca seful a desfacut contractul de munca pe motive legale si nicidecum copilariile pe care i le-a spus initiatoarei topicului(alea au fost asa mai neoficiale).