avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere copie foaie observatie clinica si copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere copie foaie observatie clinica si copii investigatii efectuate

Va salut,

Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Cum pot obliga spitalul la care am fost internat sa-mi elibereze o copie conforma cu originalul dupa foaia mea de observatie clinica si copii dupa cliseele investigatiilor efectuate in spital.Am formulat deja 2 cereri in baza legii nr. 544/2001 si nu vor sa le dea. Am formulat si conform legii drepturilor pacientului si nici un rezultat.Este vorba de mai multe malpraxisuri de care am avut parte in spital cind mi-au fost efectuate anumite investigatii ale caror clisee dupa 2 zile de la efectuare cind le-am solicitat la externare mi-au spus ca au fost date la topit.Mentionez ca acum starea mea este critica din cauza acestor malpraxisuri si am neaparata nevoie de informatiile mentionate mai sus.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dumibog , utilizator 00:30, 11 August 2011
dati spitalul in judecata la tribunal sectia contencios administrativ pt faptul ca refuza sa va elibereze acele inscrisuri.
athe a scris:

dati spitalul in judecata la tribunal sectia contencios administrativ pt faptul ca refuza sa va elibereze acele inscrisuri.


Va referiti la legea 544/2001 pt necomunicare informatii de interes public
da, la legea contenciosului administrativ. insa trebuie promovata actiunea in termen de sase luni de cand depus cererea scrisa la spital.
Art. 12 Legea 46/2002:
Pacientul are dreptul sa solicite si sa primeasca, la externare, un rezumat scris al investigatiilor, diagnosticului, tratamentului si ingrijirilor acordate pe perioada spitalizarii.
Practic nu puteti obliga spitalul sa va elibereze o copie a foii de observatie clinica ,ci un rezumat al acestui document.
Reveniti cu o cerere in care invocati respectarea articolului mai sus mentionat.
Trebuie sa primiti o rezolvare favorabila la ceea ce ati solicitat,in caz contrar va adresati justitiei.


ondino a scris:

Art. 12 Legea 46/2002:
Pacientul are dreptul sa solicite si sa primeasca, la externare, un rezumat scris al investigatiilor, diagnosticului, tratamentului si ingrijirilor acordate pe perioada spitalizarii.
Practic nu puteti obliga spitalul sa va elibereze o copie a foii de observatie clinica ,ci un rezumat al acestui document.
Reveniti cu o cerere in care invocati respectarea articolului mai sus mentionat.
Trebuie sa primiti o rezolvare favorabila la ceea ce ati solicitat,in caz contrar va adresati justitiei.






va rog sa va uitati le ce le expuse mai jos in care sint enumerate mai multe situatii din care reiese ca sint obligati sa-mi elibereze informatiile. Nu au dreptul sa-mi refuze informatiile solicitate , ce sintem in lagarele naziste ?

Ordin Nr.1011 din 09.06.2011
pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate
ACT EMIS DE: Ministerul Sanatatii
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 416 din 14 iunie 2011


Văzând Referatul de aprobare al Serviciului pentru programe de sănătate şi Direcţiei asistenţă medicală nr. Cs.A. 6.612/2011,având în vedere prevederile art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 28/2003 privind trimiterea bolnavilor pentru tratament în străinătate, aprobată cu modificări prin Legea nr. 119/2003,în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul sănătăţii emite următorul ordin:
Articolul I
Ordinul ministrului sănătăţii nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 76 din 29 ianuarie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. La articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Documentele medicale ale bolnavului (copie de pe foaia de observaţie clinică generală, bilet de ieşire din spital, analize medicale, recomandarea medicului curant, de specialitate, privind efectuarea tratamentului în străinătate) se depun de către bolnav, reprezentantul legal al acestuia sau de către aparţinător (soţ/soţie, rudă de gradul IV) la direcţia de sănătate publică în a cărei rază teritorială domiciliază bolnavul, împreună cu o cerere din partea bolnavului, a reprezentantului legal sau a aparţinătorului acestuia.

B) Daca cele prezentate la punctul de mai sus nu va sint suficiente va rog sa analizati si urmatoarele solicitari ale unor diferite case nationale de pensii :

* Documente nesesare pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile
- referat detaliat al medicului specialist curant, cu documentatia necesara doveditoare a afectiunii in urma careia se solicita concediul medical precum si programul recuperator urmat pentru redobandirea capacitatii de munca la sfarsitul perioadei de concediu medical
- copie xerox dupa biletele de iesire din spital si/sau foile de observatie
- adeverinta de la locul de munca cu numarul de zile de concediu medical in ultimile 12 luni, la data in curs
* Documente necesare in cazul accidentelor de munca
- formularul tip sau procesul verbal de inregistrare a accidentului, eliberat de Inspectoratul Teritorial de Munca
- acte medicale doveditoare (copie dupa foaia de observatie din spital, bilet de iesire din spital)
- copie xerox dupa buletinul / cartea de identitate



Revizuiri medicale periodice ale pensionarilor de invaliditate
versiune gata de tipărire
Revizuirea medicala a pensionarilor incadrati in grade de invaliditate se efectueaza la termenul stabilit de medicul expert al asigurarilor sociale de la cabinetul de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca, care are in evidenta pensionarul (termenul de revizuire se regaseste inregistrat in decizia medicala de incadrare in grad de invaliditate).
Medicul expert al asigurarilor sociale, dupa examinarea persoanei in cauza si a documentatiei medicale intocmite de unitatea sanitara care asigura asistenta medicala de specialitate si de recuperare a invalidului, in raport de starea de sanatate constatata, emite decizia medicala si stabileste termenul de revizuire in functie de recuperabilitatea afectiunilor (6-12 luni).
Data la care bolnavul urmeaza sa se prezinte la revizuirea medicala va fi fixata cu 10 zile inainte de data expirarii valabilitatii deciziei.
Acte necesare
* Decizia medicala de incadrare in grad de invaliditate;
* Documentatia medicala intocmita de unitatea sanitara care asigura asistenta medicala de specialitate a invalidului;
* Talon de pensie;
* Buletin de identitate;
Documentatia medicala intocmita de unitatea sanitara care asigura asistenta medicala de specialitate a invalidului poate fi, dupa caz:
1. referat medical cu consemnarea starii prezente;
2. bilet de iesire din spital sau copie de pe foaia de observatie clinica ;
3. examene complementare de laborator;
4. explorari functionale recente;
5. date din fisa de evidenta a bolnavului


Expertiza medicala
1. Acte necesare pentru revizuirea medicală:
1. decizie medicală de programare la Cabinetul de Expertiză Medicală;
2. documentaţie medicală întocmită de unitatea sanitară care asigură asistenţa medicală de specialitate a invalidului care poate fi după caz:
3. referat medical cu consemnarea stării prezente;
4. bilet de ieşire din spital sau copie de pe foaia de observaţie clinică;
5. examene complementare de laborator;
6. explorări funcţionale recente;
7. date din fişa de evidenţă a bolnavului.
8. cupon de pensie;
9. buletin de identitate.


C) Daca tot ati facut referire la Legea privind drepturile pacientului 46 / 2003 va rog sa luati in consideratie si urmatorul articol din aceasta:
" Art. 5
(1) Pacientul are dreptul de a fi informat asupra identitatii si statutului profesional al furnizorilor de servicii de sanatate. "
In raspunsul dumneavostra ati precizat ca in biletul de iesire din spital si scrisoare medicala sint mentionate diagnosticul bolii, investigatiile efectuate ceea ce este corect.Dar in biletul de iesire din spital nu sint mentionate si identitatile furnizorilor de servicii de sanatate care au efectuat respectivele investigatii medicale.In concluzie refuzul de a elibera pacientului o copie a foii de observatie ar incalca articolul de mai sus.

D) - ART. 2 din legea 544/2001 prevede, citez:
In sensul prezentei legi:
a) prin autoritate sau institutie publica se întelege orice autoritate sau institutie publica,
precum si orice regie autonoma care utilizeaza resurse financiare publice si care isi desfasoara activitatea pe teritoriul României, potrivit Constitutiei;
a) prin autoritate sau institutie publica se întelege orice autoritate ori institutie publica ce
utilizeaza sau administreaza resurse financiare publice, orice regie autonoma, companie
nationala, precum si orice societate comerciala aflata sub autoritatea unei autoritati publice
centrale ori locale si la care statul roman sau, dupa caz, o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic ori majoritar;
b) prin informatie de interes public se întelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei;
c) prin informatie cu privire la datele personale se întelege orice informatie privind o
persoana fizica identificata sau identificabila.

Va reamintesc ca va solicit copii dupa documente si investigatii care privesc persoana mea.

Alte discuții în legătură

Drepturi analize medicale Ellis05 Ellis05 Rog ajutor în următoarea problemă: am fost internată cu fetita intr.un spital de stat, unde i s.au făcut mai multe analize de sânge. La externare, ni s.a ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala hkeresztesi hkeresztesi Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca la revizuirea medicala anuala, este obligatoriu internarea in spital sau este de ajuns sa ma prezint cu analizele cerute ... (vezi toată discuția)
Referat medical (care inlocuieste vechea scrisoare medicala) eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu sa stiu care act normativ aproba noul model de REFERAT MEDICAL cuprins in anexa nr. 2 utilizat pentru Comisia de expertiza si recuperare ... (vezi toată discuția)