avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna ziua.Cine doreste sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare;Contractul de munca se incheie cu data cand s-a dat preavizul,adica cu 15 zile inainte de a pleca de la unitate,sau ultima zi de munca[inclusiv cele 15 zile de preaviz]?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 11 August 2011
Contractul de muncă inceteaza/ se incheie cu ultima zi de muncă, inclusiv cele 15 zile de preaviz.

Decizia de concediere se contesta insa de la momentul comunicarii ei catre Dvs. adica de la momentul in care o primiti - aveti 30 de zile calendaristice, in cazul in care va hotarati sa o contestati.
multumesc.Eu le-am dat preaviz de 15 zile,dar contabila a zis ca contractul de munca va fi incheiat cu data cand am depus cererea de preaviz,nu cea de dupa preaviz.
Inteleg ca este vorba despre o demisie.

Daca aveti nevoie de un argument pe care sa-l aduceti contabilei art. 79 alin. (5) Codul Muncii spune ca pe toata durata preavizului contractul individual de munca continua sa produca efecte.

Daca angajatorul a renuntat la preaviz, doar in acel caz inceteaza contractul de munca de la data depunerii cererii de demisie, insa in acest caz pe perioada celor 15 zile nu mai este nevoie sa mergeti la serviciu.
Multumesc mult.
Art 79 a devenit art 81 dupa renumerotarea din 18 mai.

Alte discuții în legătură

Demisia cristinaudroiu78 cristinaudroiu78 buna ziua,am si eu o intrebare,se poate ca eu care doresc sa-mi dau demisia,sa pot fi obligat sa o dau fara perioada de preaviz?va multumesc (vezi toată discuția)
Demisie samo samo am semnat contractul de munca in ianuarie;in 21 mai mi-am dat demisia ,acum trebuie sa stau in preaviz 20 de zile?:( (vezi toată discuția)
Demisia si preavizul dory09 dory09 In cazul in care un angajat isi da demisia, angajatorul ii poate inceta contractul individual de munca fara a-i acorda preaviz ? Conf. art 79 (7), ... (vezi toată discuția)