avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depasirea termenului de 60 de zile de la absolvire ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depasirea termenului de 60 de zile de la absolvire pentru indemnizatia de somaj

Am absolvit si sustinut cu succes examenul de licenta in data de 6 iulie a acestui an. Din ce m-am documentat depasirea termenului de 60 de zile a depunerii dosaului pt somaj duce la decaderea din dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj. eu pot deci pana la data de 6 sept sa-mi depun dosarul daca nu, nu voi mai putea primi somaj? inca un lucru de specificat ar fi faptul ca, eu, pana inclusiv in luna septembrie voi beneficia de pensie de urmas, astfel trebuie sa-mi depun actele pt somaj intrucat oricum nu pot primi si pensie de urmas si somaj.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:54, 21 August 2011
1. Sa nu depasiti termenul de 60 de zile ca nu mai beneficiati de indemnizatie de somaj.Puteti sa va inregistrati la Agentia de Somaj de pe acum, nu trebuie sa asteptati termenul limita.
2. Cine v-a spus ca nu puteti cumula pensia de urmas cu indemnizatia de somaj? Sa va spuna si baza legala.
Multumesc pt raspuns, dar nu am inteles pana la urma cum e? se poate primi si indemnizatie de somaj si pensie de urmas?
1. Eu zic ca pensia de urmas se poate cumula cu indemnizatia de somaj (nu am gasit interdictie in Legea 76/2002).
2. Dar cele mai bine este sa intrebati la Agentia de Somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nici in legea 263/2010-Legea pensiilor,nu apare stipulat ca si cauza de incetare sau suspendare a platii pensiei de urmas , indemnizatia de somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
ContSters136493, utilizator
Pensia de urmas poate fi cumulata cu indemnizatia de somaj.

Potrivit art. 118, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 263/2010, pensia de urmas poate fi cumulata cu veniturile provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie. Situatiile pentru care asigurarea este obligatorie sunt prevazute la art. 6 din Legea nr. 263/2010. Printre aceste situatii regasim, la art. 6, alin. (1), pct. III, si perioada in care o persoana beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Cumul pensie anticipata - salariu llumy llumy Conform noii legi a pensiilor,se poate cumula pensia anticipata cu salariul de la privat? (vezi toată discuția)
Pensie de urmaº (copil urmaº încadrat în gradul ii de invaliditate) ºi alte venituri sorin19pre sorin19pre Buna seara, sunt pensionar de urmas, gradul 2 invaliditate. Intrebarea mea este; pot lucra in germania o perioada de doua luni cu contract de munca? Mi-se va ... (vezi toată discuția)
Somaj si pensie de urmas georgiana1202 georgiana1202 Am nevoie de un raspuns sigur ca sa nu fac o greseala. Beneficiez de o pensie de urmas de 350 lei cu toate ca muncesc cu carte de munca, salriul fiind pe ... (vezi toată discuția)