Am absolvit si sustinut cu succes examenul de licenta in data de 6 iulie a acestui an. Din ce m-am documentat depasirea termenului de 60 de zile a depunerii dosaului pt somaj duce la decaderea din dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj. eu pot deci pana la data de 6 sept sa-mi depun dosarul daca nu, nu voi mai putea primi somaj? inca un lucru de specificat ar fi faptul ca, eu, pana inclusiv in luna septembrie voi beneficia de pensie de urmas, astfel trebuie sa-mi depun actele pt somaj intrucat oricum nu pot primi si pensie de urmas si somaj.
1. Sa nu depasiti termenul de 60 de zile ca nu mai beneficiati de indemnizatie de somaj.Puteti sa va inregistrati la Agentia de Somaj de pe acum, nu trebuie sa asteptati termenul limita.
2. Cine v-a spus ca nu puteti cumula pensia de urmas cu indemnizatia de somaj? Sa va spuna si baza legala.
1. Eu zic ca pensia de urmas se poate cumula cu indemnizatia de somaj (nu am gasit interdictie in Legea 76/2002).
2. Dar cele mai bine este sa intrebati la Agentia de Somaj.
Pensia de urmas poate fi cumulata cu indemnizatia de somaj.
Potrivit art. 118, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 263/2010, pensia de urmas poate fi cumulata cu veniturile provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie. Situatiile pentru care asigurarea este obligatorie sunt prevazute la art. 6 din Legea nr. 263/2010. Printre aceste situatii regasim, la art. 6, alin. (1), pct. III, si perioada in care o persoana beneficiaza de indemnizatie de somaj.