avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma neplatitoare TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma neplatitoare TVA

Buna ziua,

Am un SRL neplatitor de TVA. O sa fac un import din China si mi s-a spus ca pe langa certificatul de inmatriculare trebuie sa trimit certificatul fiscal in scopuri de TVA. Fiind neplatitor de TVA nu am acest certificat.

Totusi declarantul vamal solicita o dovada ca suntem firma neplatitoare de TVA.

Cum o pot obtine?

De asemenea pentru obtinerea unei licente de import textile din China unde trebuie sa ma prezint si ce acte imi sunt necesare?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 16:04, 20 August 2008
Aveti posibilitatea de a obtine informatii privind taxele vamale precum si eventualele documente necesare la import daca accesati www.customs.ro - link-uri utile TARIC -RO.
Informatiile cuprinse in aceasta baza de date sunt aplicate de toate birourile vamale in timpul efectuarii formalitatilor vamale de punere in libera circulatie a marfurilor.

Dovada ca SRL-ul este neplatitor de TVA se face on baza cererii de inregistrare la registrul comertului, inregistrare fiscala si autorizarea functionarii..
Din pacate, nu mai am copie dupa cererea de inregistrare. In acest caz, pot solicita o dovada la Ministerul Finantelor?
Am consultat TARIC, am nevoie de licenta de import ptr textile insa nu stiu unde ma pot adresa pentru ea.

Multumesc
Nu tot la registrul comertului puteti obtine o copie deoarece acolo ati facut declaratia respectiva.
vedeti
GHID PRIVIND REGIMUL IMPORTULUI DE TEXTILE [ link extern ]
si [ link extern ]
unde precizeaza ca licenta de import, se obtine- de la Ministerul de Externe
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.r.l. care face achizitii din china Catalin1706 Catalin1706 Buna ziua, Vreau sa deschid o societate comerciala, SRL sau SRL-D (inca nu stiu exact, daca aveti o idee care e mai ok pentru comert cu produse aduse din ... (vezi toată discuția)
Import china mogo mogo Salutare! Sunt PFA, infiintata mai mult pentru servicii si prin urmare nu era eficient sa fiu platitor de TVA. Am oportunitatea de a cumpara niste ... (vezi toată discuția)
Inscriere sistemul informatic vamal mm_ally mm_ally Buna seara. Detin un SRL neplatitor TVA care efectueaza in prezent formalitatile vamale pentru un import din China. Am trimis comisionarului vamal ... (vezi toată discuția)