avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cec completat gresit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cec completat gresit

Am primit o fila cec cu girul gresit, mai exact emitentul s-a trecut si la girant pe motivul ca "asa e mai sigura plata si el personal gireaza fila cec catre mine". Cec-ul a fost rejectat tocmai din acest motiv iar emitentul mi-a spus pe fata ca e teapa, am salvata o conversatie pe internet din care reiese acest lucru. Doresc sa investesc fila cec cu formula executorie, si sa-i fac in paralel o plangere penala dar nu stiu ce incadrare juridica sa invoc...art 84 din legea 59/1934??? se incadreaza??? va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 01:11, 16 August 2011
nu este necesara incadrarea juridica a plingerii, asta este treaba procurorului in functie de probatoriul administrat. este suficient sa sesizati politia - serviciul de investigare a fraudelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate fila cec gev gev Buna ziua, Am un client care doreste sa aman introducerea in banca a filei CEC deoarece nu are bani in cont. Am doua intrebari: 1) Cat este valabila fila ... (vezi toată discuția)
Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)
File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)