avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TVA tranzactii imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TVA tranzactii imobiliare

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.

Anul trecut in septembrie am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament nou intr-un imobil contruit de o persoana fizica. In 2008 prin iunie sunt anuntata ca va trebui sa platesc tva la acel imobil. In conditiile in care eu nu am posibilitatea de a achitat tva-ul pot sa-mi recuperez avansul acordat vanzatorului. Mentionez ca in contract nu se specifica nimic referitor la tva.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:50, 20 August 2008
Vezi raspunsurile de pe
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

Persoana fizica trebuie sa fie luata in evidenta la AFP ca platitoare de TVA.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Modalitate aplicare tva la 5% la locuinte dana_burca dana_burca Avand in vedere reducerea TVA la 5% la locuinte, se da urmatoarea situatie: urmeaza sa achizionez un imobil care se incadreaza in prevederile legale, ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal Nastasia64 Nastasia64 Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie; - acem o societate cu activitate zero, nu a emis nici o factura de la infiintare; -a cumparat un ... (vezi toată discuția)