am si eu o intrebare. probabil ca mai e un topic de acest gen in form doar ca eu nu l-am gasit asa ca imi cer scuze ca am deschis unul nou...
daca am o pedeapsa de 3 ani cu suspendare pt trafic de droguri si 4 ani de incercare in cat timp mi se sterge cazierul si cum? mentionez ca trebuie sa returnez si o suma de aprox 15000 roni.
nu pot sa ma angajez nicaieri si as vrea sa stiu daca pot sa grabesc in vre-un fel stergerea cazierului. am inteles ca se poate afce o solicitare la procuror?
ce sanse am?
ce solutii am?
va multumesc
dupa sapte ani si dupa ce veti achita si prejudiciul de 15000 ron puteti face cerere de reabilitare judecatoreasca la instanta de fond care v-a judecat cauza.
nu se poate in nici un fel mai repede? daca nu am posibilitatea sa achit suma integral avand in vedere ca nimeni nu este dispus sa imi ofere o slujba ce se intampla? nu ma mai reabilitez?...
Potrivit art 86 C.pen, in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei, daca nu savarsiti o noua infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate, sunteti reabilitat de drept. Nu trebuie sa faceti cerere deoarece vorbim despre reabilitarea de drept, nu de cea judecatoreasca. Nu se poate scurta termenul sub nicio forma.
va multumesc pt raspunsuri. ce am inteles eu este ca peste 7 ani indiferent daca platesc sau nu, daca nu mai fac alte tampenii si nu mi se revoca suspendarea o sa ma reabilitez "din oficiu" si cazierul o sa fie curat