avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce inseamna dupa noul cod penal 2 ani cu suspendare si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce inseamna dupa noul cod penal 2 ani cu suspendare si 4 ani termen de incercare

la finalul lunii ianuarie 2011 am primit sentinta.
cand pot cere reabilitarea cazierului ?
Dupa trecerea termenului de 6 ani, adica 2 ani pedeapsa plus 4 ani termenuil de incercare.
Cel mai bine mergi la un avocat cu toate documentele si el iti va spune exact ziua cand poti cere instantei reabilitarea.
...in continuarea raspunsului de mai sus, adaug: .... si conditiile ce trebuie indeplinite inainte de formularea unei astfel de cereri.
Daca discutam de suspendarea conditionata a executarii pedepsei dispusa in conditiile art.81 din vechiul C.P., durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare si se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani, ceea ce in cazul dvs inseamna 2+2=4 ani.
Daca dvs, nu ati săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, intervine reabilitarea de drept.
Astfel, la implinirea termenului de reabilitare, autoritatea care tine evidenta cazierului judiciar va sterge din oficiu mentiunile privind pedeapsa aplicata, in cazul in care stergerea acestor mentiuni nu s-a facut din oficiu, va puteti adresa instantei care a judecat in prima instanta cauza si care a pronuntat condamnarea sau la instanta corespunzatoare in grad in raza teritoriala unde domiciliati, cu o cerere de constatare a interventiei reabilitarii de drept.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Radiere cazier daniela39 daniela39 daca o persoana a fost condamnata la 1 an cu suspendare pentru un accident rutier cu vatamare corporala, dupa cati ani se sterge cazierul.de fapt cazierul se ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar moritsu moritsu Buna ziua, Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar. La cat timp/perioada se \\"sterge\\" ... (vezi toată discuția)