avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Apartament cumparat, \"chrias\" care cere termen de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Apartament cumparat, "chrias" care cere termen de eliberare

Buna ziua, am achizitionat un apartament, fostul probrietar tine o persoana in locuinta (nu e chirias, nu are contract de chirias) cand am facut contractul de vanzare -cumparare am stipulat data la care sa fie eliberat apartamentul. am vorbit cu persoana in cauza care locueste acolo sa il elibereze la data stipulata in contract, dansa cere 30 zile cu toate ca nu are dreptu, fiind oameni am acceptat acest termen . Intrebarea este daca depasim termenul stipulat in contractul la vanzare cuparare si apoi persoana data nu vrea sa elibereze apartamenul , puteam avea probleme de evacurare a persoane respective?
Cel mai recent răspuns: luminita20_2006 , utilizator 18:08, 12 August 2011
Notificare prin executor (denuntare unilaterala a contractului fara termen)pt a elibera locuinta intrucat, dvs. nu mai doriti prelungirea contractului de inchiriere, contract care este valabil prin simpul acord de vointa al partilor si pe care cumparatorul trebuie sa-l respecte, art. 1441 Cod civil
Daca nu elibereaza ,aveti la indemana o actiune in evacuare urmata de executarea silita a locatarului . Aceasta este procedura legala daca nu vreti sa va alegeti cu o plangere penala.
Art. 24. - Rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul stabilit se face in urmatoarele conditii:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile;
b) la cererea proprietarului, atunci cand:
- chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv;
- chiriasul a pricinuit insemnate stricaciuni locuintei, cladirii in care este situata aceasta, instalatiilor, precum si oricaror alte bunuri aferente lor, sau daca instraineaza fara drept parti ale acestora;
- chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei;
- chiriasul nu a respectat clauzele contractuale;
c) la cererea asociatiei de proprietari, atunci cand chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioada de 3 luni, daca au fost stabilite, prin contractul de inchiriere, in sarcina chiriasului.
Art. 25. - Evacuarea chiriasului se face numai pe baza unei hotarari judecatoresti irevocabile.
Chiriasul este obligat la plata chiriei prevazute in contractul de inchiriere, pana la data executarii efective a hotararii de evacuare.


Trimitetii o notificare prin agent procedural si cred ca o sa plece.
Multumesc pentru raspuns , sper ca nu o sa se ajunga pana acolo , insa este bine de stiut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este valabil in fata instantei contractul, daca chiriasul nu-l respecta? robby robby Am dat un apartament cu chirie, dar am facut doar un contract de mana intre noi, fara martori. Problema este ca intarzie mereu cu plata chirie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament. cornel2 cornel2 cum se incheie un contract de inchiriere fara a avea probleme cu chiriasul, si cum se reziliaza contractul daca apar probeme??? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Verificare instalatie gaze locuinta cu chirie tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o chestiune, si anume: eu locuiesc cu chirie. Verificarea la instalatia de gaz metan ce urmeaza a se efectua in ... (vezi toată discuția)