avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somerul poate fi recenzor?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somerul poate fi recenzor?

O persoana ce primeste indemnizatie de somaj se poate angaja cu contract civil pentru a fi recenzor la recesamantul persoanelor din octombrie 2011 sau daca se angajeaza, pierde dreptul de a mai primii indemnizatie de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 13 August 2011
Se poate angaja, insa valoarea veniturilor brute lunare realizate nu trebuie sa depaseasca valoarea indicatorului social de referinta in vigoare ... pentru 2011 acesta are o valoare de 500 lei.
Daca un somer se angajeaza recenzor obtine un venit brut de cel putin 12 zile x 50 lei ron pe zi = 600 Ron si s-a depasit valoarea indicatorului social de referinta . :sorry: Acum se pare ca somerul nu mai poate sa fie nici recenzor. Nu mai inteleg nimic. Stie cineva sigur daca un somer poate sau nu sa fie recenzor?
Cred ca Legea nr.76/2002 va explica cel mai bine cand se poate cumula indemnizatia de somaj cu alte venituri ... asa cum v-am ami spus si in celalalt topic unde ati mai postat aceasta intrebare.

Legea dispune ca un somer indemnizat poate cumula indemnizatia cu venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţ?, în vigoare ..art.34 din Lege.
Sunt pline ziarele de articole in care se spune ca somerii au posibilitatea sa mai faca un ban in plus.
Dar... , daca valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei brut si el ar urma sa primeasca ca recenzor angajat cu contract civil 600 lei brut se depaseste acesta valoare si se pare ca nu poate sa primeasca indemnizatia de somaj cumulata cu venitul brut de 600 Ron.
Si cu toate astea se afirma peste tot ca se poate. De asta am spus ca nu pricep.
Da. Somerul poate fi recenzor. Pe perioada recensamantului se suspenda somajul. In aceasta perioada recenzorul este platit pe baza de contract.

Alte discuții în legătură

Intrerupere somaj perioada determinata CELENAROM CELENAROM daca sunt in somaj si ma angajez cu contract de munca pe perioada determinata sa zicem 3 luni la o firma iar ulterior ma angajez la o alta firma tot pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot lucra legal pe perioada somajului fara a pierde indemnizatia?! Angelinne Angelinne Mentionez ca momentan sunt in somaj si as dorii sa merg intr-un centru spa sa lucrez citeva ore pe luna si as dorii sa stiu ce modalitate legala as avea de ... (vezi toată discuția)
Incetare plata indemnizatie de somaj popmari popmari Buna ziua Am si eu o nelamurire in legatura cu incetarea platii indemnizatiei de somaj si anume: -am depus dosarul pentru somaj la data de 26.10.2011 si s-a ... (vezi toată discuția)