avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare la ITM (neplata salariului)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare la ITM (neplata salariului)

Buna seara,
Daca ma poate lamuri cineva in legatura cu o reclamatie pe care as vrea s-o depun la ITM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 13 August 2011
Trbuie sa depuneti actiune la Tribunal, pentru plata drepturi salariale, la ITM va trimit in instanta, nu va rezolva problema
CristinaDee a scris:

Buna seara,
Daca ma poate lamuri cineva in legatura cu o reclamatie pe care as vrea s-o depun la ITM.


In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea reapausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajatoa, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajatr este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului camipisi camipisi Buna ziua. D e 2 luni nu am mai incasat salariul decat cate 100 ron la o saptamana doua. As vrea sa renunt la job, deoarece sunt sigura ca nu voi mai primi ... (vezi toată discuția)
Unde reclam angajatorul pentru ca nu mi-a dat salariul? niculae38 niculae38 as dori sa fac o plangere fostei firme unde am lucrat ,nici acum nu am primit salariu ,eu am plecat de la ei de o luna si jumatate ,si am salariul de luat de ... (vezi toată discuția)
Salariu fonduri europene ainginer ainginer Buna ziua Intrebare; De un an si jumatate liceul cu care am colaborat ca formator in cadrul unui proiect cu fonduri europene nu ne-a platit salariul ... (vezi toată discuția)