avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despartire inainte de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despartire inainte de divort

in ultimul timp nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu. problema este ca nu am bani de divort si de partaj. am un apartament care l-am cumparat ininte de cununie este pe numele meu de fata, am stat impreuna, dar acum el nu vrea sa plece din casa. cum pot sa-l dau afara din casa sa plece si sa ma lase in pace pana cand voi reusi sa divortez. nu avem copii eu am un copil dintr-o casatorie anterioara si aproape tot din casa este al meu.
problema este ca nu am bani de divort si de partaj

1.Taxa judiciara pentru divort este de 39 de lei.
2. Nu aveti ce partaja. Apartamentul este bunul dvs propriu. Sotul poate avea cel mult un drept de creanta asupra sporului de valoare adus apartamentului (imbunatatiri efectuate in timpul casatoriei).

cum pot sa-l dau afara din casa sa plece si sa ma lase in pace pana cand voi reusi sa divortez

Odata cu divortul introduceti si o actiune in evacuare a fostului sot.(taxa 10 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am și eu o întrebare ,vă rog să mă lămuriți ... irinasilvia irinasilvia Bună seara! Am și eu o întrebare ,vă rog să mă lămuriți .Sunt divorțată de 7 ani prin notariat de comun deacord, la divorț nu a vrut soțul sa facem ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit in afara casatoriei alma sofia alma sofia Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in ... (vezi toată discuția)